Την πεποίθηση ότι το Ποτάμι θα είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων την επομένη των εκλογών, εξέφρασε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου, στην 80η ΔΕΘ.

«Θέλουμε να είμαστε η τρίτη ισχυρή πολιτική δύναμη με ψαλιδισμένους του δύο μεγάλους», είπε.

Το Ποτάμι θα δώσει μάχη για τα πρόσωπα της επόμενης κυβέρνησης, είπε, και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να απαντήσουν με ποιους θα κυβερνήσουν.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει καλά δείγματα σχολιαστή. Έχει γρήγορες ατάκες ωραίο ύφος, δεν νομίζω όμως ότι είναι επαρκή προσόντα για κάποιον που διεκδικεί την πρωθυπουργία.

»Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη Ν.Δ. Δεν τόλμησε να βγάλει πολιτικό αρχηγό, δεν τόλμησε να ψηφίσει ποιος είναι αρχηγός. Σχεδόν διορίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης…Ποια είναι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.; Ο κ. Σαμαράς; Μοιρασμένη ηγεσία ανάμεσα στον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά;

»Θα ρωτάει ο κ. Μεϊμαράκης το πρωί τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καραμανλή, από ξεχωριστά τηλέφωνα, τι πρέπει να κάνω; Ποιος κυβερνάει στη Ν.Δ. για να ξέρουμε και ποιος θα κυβερνάει τη χώρα; Και δεν έχει δώσει καμιά απάντηση ο κ. Μεϊμαράκης.

»Θα χρησιμοποιήσει τους παλιούς υπουργούς; Θα χρησιμοποιήσει κάποιον από το ακροδεξιό οπλοστάσιο της Ν.Δ. ή κάποιους από το φιλελεύθερο οπλοστάσιο; Γιατί η Ν.Δ. έχει από όλα.

»Έχει και ακροδεξιούς και φιλελεύθερους, έχει και λογικούς ανθρώπους έχει και παράφρονες. Πρέπει να δώσει μια απάντηση ο κ. Μεϊμαράκης. Διεκδικεί την εξουσία, με ποιους θα ασκήσει αυτή την εξουσία;», ανέφερε.

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε: «Αντιστοίχως, να δώσει μια απάντηση και ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας παθαίνει κάποιες εκλάμψεις αυτοκριτικής.

»Λέει έκανα λάθος στα πρόσωπα, έκανα λάθη. Θα δείτε τι θα κάνω. Πού τους κρύβει, γιατί εμείς αυτό που είδαμε είναι ότι βραβεύει τους αποτυχημένους.

»Έβαλε τον Μπαλτά, έβαλε την κ. Χριστοδουλοπούλου, που ρεζίλεψε τη χώρα, ξεφτίλισε τη χώρα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εικόνα της χώρας, χωρίς να προσφέρει τίποτα στους πονεμένους μετανάστες, στους ανθρώπους που θέλουν την αλληλεγγύη μας, δεν κατάφεραν ούτε νερό να τους μοιράσουν στα λιμάνια, και τη βάζει πολύ ψηλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

»Ο κ. Παρασκευόπουλος, κατάφερε μόνο να αποφυλακίσει 2-3 επώνυμους και μπαίνει κι αυτός ψηλά. Με ποιους θα κυβερνήσει δηλαδή ο κ. Τσίπρας; Μπορεί να μας δώσει μια απάντηση; Ποια είναι τα πέντε νέα ονόματα που μας φέρνει;», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε και στη Λαϊκή Ενότητα, για τη θέση της περί επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. «Είναι επικίνδυνες τέτοιες θεωρίες. Ο κ. Λαπαβίτσας δεν γνωρίζει καλά την Ελλάδα γιατί μέχρι τελευταία ζούσε στην Αγγλία, αλλά είναι επικίνδυνο γι αυτή τη χώρα να θέτει κανείς ζήτημα αλλαγής νομίσματος.

»Υπήρχε η σκέψη σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική ότι αν όλα αποτύχουν, αν ο εκβιασμός μας στην Ευρώπη δεν γίνει αποδεκτός, θα γυρίσουμε και θα πάμε σε ένα άλλο νόμισμα.

»Είναι επικίνδυνοι άνθρωποι αυτοί. Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα και θεωρώ ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο ο ελληνικός λαός να αναζητήσει, βέβαια, εναλλακτικές λύσεις διακυβέρνησης, αλλά να μην ενισχύει λογικές περιθωριοποίησης, λογικές που ουσιαστικά τον απομακρύνουν από τον πολιτισμό που υπάρχει στην Ευρώπη», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, με εντολή του κ. Σκουρλέτη, είπε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε.

«Ο κ. Σκουρλέτης έβγαλε αυτή την απόφαση για να κάνει τον μάγκα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Είμαστε με τις οικογένειες των μεταλλωρύχων. Σεβόμαστε τη νομιμότητα. Αν έχει παρανομήσει η εταιρία να τιμωρηθεί», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ν.Ρ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: