Δίκη της Χρυσής Αυγής: Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα




Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην δίκη της Χρυσής Αυγής, που επαναλαμβάνεται στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα.

Ο Παναγιώτης Φυσσας θα είναι ο πρώτος μάρτυρας από τους 131, συνολικά, που έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ.

«Ο Παναγιώτης Φύσσας, εργάτης στην Ζώνη του Περάματος, αναμένεται να σταθεί ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το εδώλιο όπου κάθεται ο δολοφόνος του γιου του Γιώργος Ρουπακιάς, για να πει αυτά που πρέπει να ακουστούν», ανέφερε σε παλαιότερη δήλωση του.

«Θα μιλήσω για το παιδί μου , για τον εργάτη γιο μου, για όσα συνέβαιναν κάτω στην Ζώνη με την Χρυσή Αυγή, για τον μουσικό γιο μου, για τον αντιφασίστα, που πέθανε σε δημόσια θέα μαχαιρωμένος τρεις φορές από τον Ρουπακιά», είπε.

Το μέλος της Χρυσής Αυγής. Γιώργος Ρουπακιάς, σκότωσε, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, με την βοήθεια και υπό τα βλέμματα μελών «τάγματος Εφόδου» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η δολοφονία , σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν οργανωμένη και όχι αποτέλεσμα στιγμιαίας διένεξης και συμπλοκής.

Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα , εφόσον πραγματοποιηθεί αύριο, όπως έχει προγραμματιστεί, αναμένεται να γίνει απουσία της πλειονότητας των κατηγορουμένων, παρά την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία στο Κερατσίνι.

Από την έναρξη της δίκης ο κ. Μιχαλολιάκος δεν θέλησε να παραβρεθεί σε καμία από τις συνεδριάσεις , όπως και η σύζυγος του Ελένη Ζαρούλια , όπως και ο Χρήστος Παππάς και η πλειονότητα των πρώην και νυν βουλευτών της Χρυσής Αυγής με εξαίρεση τους ανεξαρτητοποιημένους Στάθη Μπούκουρα και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, του Αρτέμη Ματθαιόπουλου σε κάποιες συνεδριάσεις και του Μιχάλη Αρβανίτη σε μία συνεδρίαση.

Η κατάθεση Φύσσα θα γίνει υπό το βάρος της απόφασης της 29ης Ιουνίου, οπότε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ΧΑ  αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει μεγάλη νομική σημασία αφού πρακτικά στερεί από τα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους ενώ ουσιαστικά απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι κατηγορούμενοι είναι :

Γιώργος Ρουπακιάς ως φυσικός αυτουργός

Κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της τοπικής Νίκαιας της ΧΑ.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια στην δολοφονία οι: Ιωάννης Άγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης, Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας, Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Για την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής δικάζονται συνολικά 68 κατηγορούμενοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: