Συγχαρητήρια στον Τσίπρα από Ολάντ, Φάιμαν, Σουλτς, Αναστασιάδη, Παυλόπουλο




Σειρά συγχαρητήριων τηλεφωνημάτων έχει δεχτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, έως τώρα τον κ. Τσίπρα έχουν συγχαρεί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακόμη, με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησε προκειμένου να τον συγχαρεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του είπε ότι ήταν επιλογή σταθερότητας αλλά και για την προοπτική της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τον εκπροσωπήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παραστεί.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς απόψε από το Σικάγο, όπου βρίσκεται, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη θερμά για την εκλογική επιτυχία του κόμματός του.

Τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο κ. Τσίπρας επαναβεβαίωσαν την ισχυρή θέληση τους για συνέχιση της άριστης μεταξύ τους συνεργασίας, προς όφελος των δύο χωρών και του Ελληνισμού, ευρύτερα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα πρωτοσέλιδα του ισπανικού τύπου

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Με συνεχή ανανέωση των ιστοσελίδων παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τα εκλογικά αποτελέσματα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει και πάλι τις εκλογές στην Ελλάδα, με ένα ευρύ προβάδισμα» είναι ο τίτλος στην el pais.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαχείριση του Τσίπρα και δίνει εκ νέου τη νίκη στις κάλπες» είναι ο τίτλος της el mundo.

«Ο Τσίπρας ξανακερδίζει τις εκλογές» είναι ο τίτλος στο Diario Publico με υπέρτιτλο «Οι Έλληνες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ». «Ο Τσίπρας αντέχει» είναι ο τίτλος της εφημερίδας el periodico.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: