Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έχει απόλυτη προτεραιότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2016.

Η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να είναι άμεση και να χρηματοδοτηθεί, αν είναι δυνατόν, χωρίς να δημιουργηθούν νέα χρέη, τόνισε ο Σόιμπλε κατά την ομιλία του.

«Θέλουμε να το κάνουμε χωρίς νέα χρέη. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον λογαριασμό για τις επόμενες γενιές», είπε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σκοπεύει να διαθέσει το 2016 περίπου 6 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκτίμησε ότι είναι «πιθανό» το κόστος για την υποδοχή των μεταναστών να φτάσει το επόμενο έτος τα 10 δισ. ευρώ.

Ο γερμανικός προϋπολογισμός, για το 2016, θα πρέπει να τροποιηθεί για να λάβει υπόψη του το κόστος που συνδέεται με την υποδοχή πολλών χιλιάδων μεταναστών φέτος και τα επόμενα έτη, εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

«Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, η χώρα μας έχει τη δύναμη, η οικονομική μας κατάσταση είναι καλή», ανέφερε ο Σόιμπλε και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι το μεταναστευτικό δεν έχει μόνο οικονομική πλευρά.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Ε.Μ.), Γαλλ. πρακτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: