Ετοιμάζουν δύο τηλεμαχίες πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα, διαφωνεί το ΚΚΕ




Σε συμφωνία φέρεται να έχουν καταλήξει τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, για την πραγματοποίηση δύο  τηλεμαχιών μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Στην πρώτη, που λέγεται ότι θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μέρος όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιών και πόσων κομμάτων, διότι υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικά που διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.

Στην δεύτερη, η πιθανή ημερομηνία καθορίζεται η 14η Σεπτεμβρίου, και θα διεξχθεί, λένε, μόνο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές και από τη ΝΔ, αναφέρει ότι η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, επικοινώνησε με την διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΝΔ Πηνελόπη Γαβρά και της πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών των πολιτικών αρχηγών στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Γαβρά, σύμφωνα με τις ίδες πηγές, απάντησε αμέσως θετικά σημειώνοντας ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες προεκλογικές δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες.

Η πρώτη αντίδραση για αυτήν την μη επίσημη ακόμα διευθέτηση, έρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η διενέργεια ενός τέτοιου ντιμπέιτ μόνο στόχο έχει την τεχνητή πόλωση και τον εγκλωβισμό του λαού σε ένα κακέκτυπο του παλιού δικομματισμού».

Παράλληλα, το ΚΚΕ καταλογίζει σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ότι συμφώνησαν «πίσω από την πλάτη των άλλων κομμάτων», και σημειώνει πως διαφωνεί και με την πραγματοποίηση ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, καθώς, «η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: