Πέντε κόμματα μια, μνημονιακή, πολιτική, είπε ο Παν. Λαφαζάνης, για το ντιμπέιτ




«Νομίζω ότι όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση έβγαλαν ως συμπέρασμα ότι έχουμε πέντε κόμματα με μια και μόνη πολιτική», δήλωσε αποχωρώντας από την ΕΡΤ, μετά το πέρας του ντιμπέιτ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να δεχτεί τη χαριστική βολή από το τρίτο και καταστροφικό μνημόνιο. Η μόνη δύναμη η οποία αυτή την ώρα έχει μια ρεαλιστική δημοκρατική εναλλακτική λύση απέναντι στο μνημόνιο, είναι η Λαϊκή Ενότητα.

»Αυτή η εναλλακτική λύση είναι μία πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τον κ. Κουτσούμπα ο οποίος, όπως είδατε, σε αρκετές στιγμές, αναδείκνυε ως κύριο αντίπαλό του τη Λαϊκή Ενότητα.

»Όχι ότι δεν έχουμε διαφορές με το ΚΚΕ, αλλά σε αυτή τη συγκυρία που είμαστε, σ’ αυτή την τραγωδία που ζει ο τόπος όλες οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις, πρέπει να ενωθούν σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος και δώσουμε τόπο στην ελπίδα και την προοπτική σ’ αυτή τη χώρα κυρίως για τη νεολαία μας.

»Η νεολαία είναι το πρώτο και μεγάλο θύμα του μνημονίου και η πρωτοπόρα δύναμη που είπε το όχι, και θα το συνεχίσει μέχρι τη νίκη», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ο κ. Λαφαζάνης, απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με δυνάμεις οι οποίες, έχουν ψηφίσει, συνομολογήσει μνημόνια ενώ εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές.

«Έχουμε πόλεμο με τα μνημόνια, και σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Κ.Θ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: