Την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την σύσταση αρχής διαχείρισης των προβλεπομένων από την ΕΕ κονδυλίων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, εξέφρασε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα ζητά έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη άμεσων αναγκών και υποσχέθηκε ότι η χρηματοδότηση θα ξεκινήσει άμεσα

Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης της ευρωβουλευτή των Πρασίνων Σκα Κέλερ, για τη θέσπιση προσωρινών μέτρων διεθνούς προστασίας για την Ιταλία και Ελλάδα που θα τεθεί σε ψηφοφορία, o Έλληνας επίτροπος υπογράμμισε ότι η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει και ένα νέο πακέτο για το μεταναστευτικό.

Μέσω του νέου πακέτου εκτιμάται ότι θα επιδιωχθεί η σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων για μετεγκατάσταση, κάτι που θα δώσει ανάσα σε χώρες σαν την Ελλάδα και την Ιταλία. Με το νέο πακέτο αναμένεται επίσης, να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία για τη λειτουργία του Μηχανισμού Έκτακτης Αντιμετώπισης.

Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν «επισπεύδει την άμεση θέση σε λειτουργία του ειδικού σταθμού στον Πειραιά, απ’ όπου θα μπορούν να μετακινούνται με ταχύτητα οι εμπειρογνώμονες προς τα νησιά που είναι οι βασικές πύλες εισόδου.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης, ότι κατά τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Έλληνας επίτροπος χαρακτήρισε τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, ως τη μεγαλύτερη που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ολυμπία Τσίπηρα)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: