Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης




Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας ανέφερε τα εξής:

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

 Υπέρ Μεϊμαράκη τάσσεται ο Γερ. Γιακουμάτος

Υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ τάχθηκε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ . «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Μεταξύ των αρίστων θέλω τον άριστο. Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά… Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό» επεσήμανε ο κ. Γιακουμάτος.

«Ο Μεϊμαράκης κατάφερε να συσπειρώσει την παράταξη, αλλά δεν πρόλαβε να αλλάξει τα πάντα. Τον Ιούλιο έχουμε τακτικό συνέδριο, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα αν ο αρχηγός έχει διάθεση» τόνισε.

Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Μεϊμαράκης καθυστέρησε, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί να αφήσει το πράγμα να έρπει, είναι εις βάρος της παράταξης».

Ο κ. Γιακουμάτος διευκρίνισε ότι τιμά τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τζιτζικώστα, οι οποίοι, επίσης, έχουν θέσει υποψηφιότητα, ενώ για τους υπόλοιπους που ανακοινώνουν υποψηφιότητα δήλωσε σκωπτικά: «Δεκαπέντε Ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με δύο επιβεβαιωμένες και αρκετές πιθανές υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου του κόμματος εισέρχεται η ΝΔ στην τελική ευθεία της διαδικασίας εκλογής προέδρου.

Με την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας να λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι οι μόνοι που έχουν πάρει ήδη, ανοιχτά, θέση στην κούρσα διαδοχής.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος δέχεται πιέσεις από βουλευτές και στελέχη να είναι υποψήφιος και αναμένεται από σήμερα και εντός των επομένων ημερών να ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.

Αντίστοιχα οι κ.κ Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης θα συναποφασίσουν ποιος από τους δύο θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

ΠΗΓΗ: Ν. Αρμένης ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: