Μνημονιακός πρωθυπουργός και με την «βούλα»




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Ο Ελληνικός λαός, ή τουλάχιστον ο μισός που ψήφισε χθες, μίλησε καθαρά. Δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις.

Ο Αλέξης Τσιπρας ζήτησε την καθαρή εντολή. Και ο ελληνικός λαός του την έδωσε απλόχερα. Με πρωτοφανή τρόπο, όχι μόνο του έδωσε ένα εντυπωσιακό προβάδισμα από την ΝΔ, αλλά έβαλε στην Βουλή τον Πάνο Καμμενο τον οποίο προτιμούσε για κυβερνητικό εταίρο ο κ. Τσιπρας, τσεκούρωσε το «συστημικο» ΠΟΤΑΜΙ, και έστειλε στο χρονοντούλαπο τους περιθωριακούς συντρόφους και συνοδοιπόρους του Ζωή, Λαφαζανη και λοιπούς.

Όλους αυτός με τους οποίους κυβέρνησε και πορεύθηκε μαζί, χαράσσοντας μαζί την στρατηγική, μέχρι την 12η Ιουλίου. Πάντως μέχρι και τις 12 Ιουλίου δεν είχαμε αντιληφθεί ότι το πρόβλημα του κ. Τσιπρα ηταν οι σύντροφοι του, ο Βαρουφακης, ο Λαφαζανης και η Ζωή…

Τότε πάντως τον ρόλο πρωταγωνιστή τον ανέλαβε η κ. Μερκελ και ο κ. Σόιμπλε που έδωσαν το χαρτί, πήραν την υπογραφή και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ο κ. Τσίπρας πήρε χθες εντολή. Δεν  υπάρχουν πια βαρίδια. Δεν υπάρχουν άλλοθι.

Η νέα κυβέρνηση που σήμερα θα συγκροτήσει, θα είναι κυβέρνηση υλοποίησης αυτής της εντολής. Ο κ. Τσιπρας πήγε στις εκλογές γιατί θεωρούσε ότι δεν είχε εντολή να υπογράψει Μνημόνια.

Σήμερα ο λαός ενέκρινε την επιλογή του. Τον θεώρησε καλύτερο και ικανότερο να εφαρμόσει το Μνημόνιο.

Είναι πια , ο πρώτος με, λαϊκή έγκριση, Μνημονιακός πρωθυπουργός. Από αυτή την εντολή δεν μπορεί πια να δραπετεύσει.

Η νίκη αυτή του κ. Τσιπρα γεννά όμως και μια ελπίδα. Όλοι γνωρίζουν ότι με τον κ. Τσιπρα στην αντιπολίτευση, απέναντι στο οποιοδήποτε μέτρο, στην οποιαδήποτε μεταρρύθμιση θα οδηγούμασταν σε τοίχο. Με τους δρόμους να καίγονται, τα πεζοδρόμια να ξηλώνονται.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περάσει το νέο Μνημόνιο.

Ο Αλ.Τσίπρας είδε να του βγαίνει το πρώτο μεγάλο κόλπο .Αλλά η παρτίδα μόλις έχει αρχίσει..

Και τα take five με τον Καμμενο στην εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που κάποτε είχαν βρεθεί ο Κύρκος, ο Μπανιάς  και πιο πριν ο Φλωράκης δεν σοκάρουν μόνο την Αριστερά. Τρομάζουν και κάθε λογικό άνθρωπο που ακούει ότι η σύμπραξη με τον Καμμενο θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη…

Πριν επτά μήνες δίπλα στον κ. Τσιπρα ήταν οι Βαρουφακηδες, η Ζωή, οι Λαφαζανηδες, οι Ήσυχοι και εκείνοι με τις σαγιονάρες που θα μας διέγραφαν το χρέος.

Τώρα έφυγαν αυτοί, και στο πάλκο ανέβηκε ο Καμμενος.

Και έχουμε τον πρώτο εκλεγμένο Μνημονιακό πρωθυπουργό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: