Μαλώνει τους “κακούς Ευρωπαίους” για τους μετανάστες, ο Νταβούτογλου




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επικρίνει τον «γελοία» μικρό αριθμό προσφύγων που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη, «χριστιανικό φρούριο».

Η Τουρκία έχει δεχθεί στο έδαφός της περισσότερα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας «μία ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στο χάος και τη Ευρώπη», γράφει ο τούρκος πρωθυπουργός σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung τονίζοντας ότι η οικονομική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια της Τουρκίας είναι μικρή.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα «βολικό αντανακλαστικό» να φορτώνεις το πρόβλημα των προσφύγων στην πλάτη της Τουρκίας και να χτίζεις μία «Ευρώπη χριστιανικό φρούριο», γράφει.

«Αυτή η προσέγγιση αντίκειται στις ευρωπαϊκές αξίες και η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα στην ΕΕ, δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι αυτή η προσέγγιση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων», γράφει ο Νταβούτογλου. προσθέτοντας ότι είναι καιρός οι χώρες της Ευρώπης να δράσουν από κοινού για το πρόβλημα της μετανάστευσης και διευκρινίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για μία συνεργασία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ(ΕΚ), Γαλλ.Πρακτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: