Δεδομένο είναι, πλέον, το γεγονός ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Συρία, λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και της ρωσικής εμπλοκής, εκεί. 

Ανοιχτό άφησε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, το ενδεχόμενο να έχει απευθείας επαφές με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των 28 της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να μιλήσουμε «όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν και τις σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Αντίθετος, ωστόσο, εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποκλείει παραμονή του Άσαντ στην εξουσία. «Το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση αν δεν αποχωρήσει ο Άσαντ», είπε.

Την περασμένη Τρίτη σε επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Ολάντ συμφώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΣΜ), Γαλλ.Πρακτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: