Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (Α) και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και μέλος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (Δ) κατά τη διάρκεια περιήγησης στην πόλη Γκόσλαρ, Γερμανία, Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019. EPA, JENS SCHLUETER

Η Μέρκελ ανάρρωσε και το διακωμωδεί: Όταν κάνει ζέστη, να πίνετε νερό, αστειεύθηκε

Ανέκτησε τις δυνάμεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μία ημέρα μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η εμφάνισή της σε επίσημη τελετή, κατά την οποία έτρεμε ασυγκράτητα.

  • “Είμαι πολύ καλά” διαβεβαίωσε η ίδια, σε μια συνάντηση που είχε με νέους, στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας.

Λίγο νωρίτερα, είχε απαντήσει σε έναν δημοσιογράφο που τη ρώτησε πώς αισθάνεται: “Υπέροχα καλά. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βρίσκομαι εδώ”, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Την Τρίτη, η καγκελάριος που πρόκειται να κλείσει τα 65 τον επόμενο μήνα, άρχισε να τρέμει ολόκληρη κατά την τελετή υποδοχής του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

  • “Ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό, αυτό προφανώς που έλειπε και αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ καλά”, εξήγησε η ίδια μία ώρα αργότερα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζελένσκι.
  • Σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τους νέους, υπήρχε ένα ποτήρι νερό πάνω στην έδρα της. Η ίδια δεν δίστασε να αστειευτεί με τη ζέστη που κάνει στη Γερμανία αυτές τις ημέρες, καθώς ο υδράργυρος έχει φτάσει στους 30 βαθμούς: όταν κάνει ζέστη “πρέπει να πίνουμε λιγότερο καφέ και περισσότερο νερό”, είπε.

Η καγκελάριος είχε αισθανθεί αδιαθεσία και τον Δεκέμβριο του 2014, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, επειδή της έπεσε η πίεση. Η συνέντευξη διακόπηκε για λίγα λεπτά, αλλά μετά συνεχίστηκε κανονικά. Το περιβάλλον της είχε εξηγήσει και τότε ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε αφυδάτωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και DPA

Το Βερολίνο ενέκρινε μέτρα για τη συγκράτηση της τιμής των ενοικίων για μία πενταετία