Παραιτήθηκε με ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου ο Δημήτρης Καμμένος




Με μια σύντομη ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου, ο  υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανακοίνωσε την παραίτησή του, αφού είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση στο Twitter από τον πρόεδρο του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Πάνο Καμμένο.

Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υπό παραίτηση φαίνεται πως τελεί ο Δημήτρης Καμμένος, αρχική επιλογή στην κυβέρνηση ΣΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στο Τουίτερ, πριν από λίγη ώρα, Ο Δημήτρης Καμμένος θα διευκολύνει με την παραίτησή του την κυβέρνηση, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο.

Ο Δημήτρης Καμμένος επιχείρησε νωρίτερα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αποδίδοντας τις αναρτήσεις σε συνεργάτες του που χειρίζονταν τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και το Facebook. Οι αναρτήσεις αφορούσαν τους ομοφυλόφιλους, ενώ άλλες είχαν αντισημιτικό περιεχόμενο.

Ως αποτέλεσμα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματός του, είχε προκληθεί σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πολιτική ζωή γενικότερα, με την πίεση να είναι ασφυκτική. Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ζητώντας να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με τον λογαριασμό του στα social media.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση Τσίπρα έγινε δυσκολότερο, καθώς βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου είχαν προηγηθεί σκληρά σχόλια διαφόρων κύκλων για τη γενικότερη επιλογή των ΑΝΕΛ ως κυβερνητικού εταίρου.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τέθηκε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου, με τον πρωθυπουργό να φέρεται να ζήτησε από τον εταίρο του να διερευνήσει τη γνησιότητα των αναρτήσεων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: