Η ευχή της Μέρκελ στον Αλέξη και η επιστολή του Γιούνκερ




Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την εκλογική του νίκη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το Mega, η κ. Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

Νωρίτερα, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε πως το Βερολίνο θα συνεργαστεί στενά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τόσο για το ζήτημα του χρέους όσο και για το προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο, όπως είπε, “θέλουμε να έχουμε κοινή θέση με την Ελλάδα”.

Εκτός της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε χθες και επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εκ των συγχαρητηρίων, ζητεί να σχηματιστεί γρήγορα κυβέρνηση και να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει την ανάγκη ευρείας στήριξης από τα κόμματα, θεσμικής σταθερότητα και έγκαιρης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και για την ελληνική οικονομία.

“Υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά και καθόλου χρόνος για χάσιμο. Όπως γνωρίζεις καλά, μπορείς να υπολογίζεις ότι η Κομισιόν και εγώ προσωπικά θα σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα και θα στηρίξουμε την νέα κυβέρνηση στις προσπάθειές της”, τονίζει.

Στη διάρκεια των τηλεφωνημάτων ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις τόσο με την κ. Μέρκελ όσο και με τον κ. Γιούνκερ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: