Η αλήθεια θα λάμψει δήλωσε ο Δημ. Καμμένος και μετά παραιτήθηκε…




Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε αργά χθες το βράδι με επιστολή του ο Δημήτρης Καμμένος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις ρατσιστικές αντισημιτικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και το θέμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Δημήτρη Καμμένου στο υπουργείο Υποδομών φέρεται να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει στην επιστολή του ότι δηλώνει την παραίτησή του “θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο ο συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του”. Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, τονίζοντας ότι “πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει”.

Ο Δημήτρης Καμμένος υποστηρίζει ότι τα επίμαχα σχόλια δεν έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο και πως οι λογαριασμοί του στα κοινωνικά δίκτυα έχουν παραβιαστεί.

Στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει ότι “υστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα”, o ίδιος επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη “με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα”, όπως αναφέρει.

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου είχε ανακοινώσει στην ουσία λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter, σημειώνοντας πως “μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του”.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα, ζητώντας του να διερευνήσει τη γνησιότητα των αναρτήσεων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι δικές του, ο Δημήτρης Καμμένος να απομακρυνθεί. Από το Μαξίμου τόνιζαν ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη και του ζήτησε να ερευνήσει το θέμα.

Νωρίτερα, μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαχειρίζονται συνεργάτες, σημειώνοντας ότι τα accounts που διατηρεί έχουν παραβιαστεί “ουκ ολίγες φορές”.

“Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό” ανέφερε.

Σε μήνυμά του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάνει λόγο για “θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου”, προσθέτοντας: “Ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η ΝΔ επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, σημειώνει πως “η ‘ομάδα των 53’ επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα” και εκτιμά ότι θα υπάρξει “ενδιαφέρουσα συνέχεια, διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί”.

“Η αξιοπρέπεια ήταν σύνθημα της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Τώρα είναι η ώρα να κυβερνήσουν ‘οι αξιότεροι και οι εντιμότεροι’, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζοντας το βράδυ της Κυριακής τον κ. Καμμένο” σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Στόχο τους Εβραίους, την Αριστερά, ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν μεταξύ άλλων τα υβριστικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έκανε στο παρελθόν ο Δημήτρης Καμμένος μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η φωτογραφία που είχε αναρτήσει από την πύλη του Άουσβιτς, αλλάζοντας το ναζιστικό σύνθημα και γράφοντας “Μένουμε Ευρώπη”.

Θύελλα αντιδράσεων

Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου προκάλεσε σάλο ακόμα και μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισήμανε πως δεν είναι “καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις”, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα.

“Πραγματικά μας προσβάλλει και αισθάνομαι ντροπή να υπουργοποιείται ένας τέτοιος άνθρωπος. Δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος άνθρωπος χωράει σε καμία δημοκρατική κυβέρνηση, δεν μιλάω για αριστερή, μιλάω για δημοκρατική κυβέρνηση. Εγώ θα θεωρούσα ότι δεν θα έπρεπε να παραμείνει” δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

“Το ακούτε αριστεροί; Ο ακροδεξιός φασίστας υπουργός της κυβέρνησης της αριστεράς. Περαστικά σας” έγραψε στο Twitter η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προσχώρησε στη ΛΑΕ Ραχήλ Μακρή.

“Είδα ότι ο κύριος αυτός μόλις υπουργοποιήθηκε στη νέα μας αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση. Και ντράπηκα. Κι ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους νεκρούς του Γκέτο. Έστω και με 73 χρόνια καθυστέρηση, αναδρομικά” ήταν το σχόλιο του Πέτρου Τατσόπουλου στο Facebook.

“Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούσε επί χρόνια ως αντισημίτη, ενώ ποτέ δεν ήμουν, για ένα βιβλίο του Κώστα Πλεύρη με το οποίο πάντα έλεγα ότι διαφωνώ, και κάνει υπουργό τον κ. Καμμένο που έχει σειρά δηλώσεων όσο πιο αντισημιτικών μπορεί να διαβάσει κανείς στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο κύριος Τσίπρας για να κρατήσει την εξουσία δεν εχει αρχές” δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

“O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό” σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

“Η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα. Αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό” επισήμανε το Ποτάμι.

Υπουργοποίηση με πλούσιο παρασκήνιο

Της υπουργοποίησης του Δημήτρη Καμμένου προηγήθηκαν πολλές καραμπόλες, μετά τις έντονες αντιδράσεις στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων που επιθυμούσαν διακαώς τη συμμετοχή τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος -που μάλιστα συναντήθηκε και με το Νίκο Παππά στην Κουμουνδούρου- απευθύνθηκε με έντονο ύφος στον Πάνο Καμμένο ζητώντας να μάθει γιατί τον “έκοψαν”, ενώ η Σταυρούλα Ξουλίδου παραπονέθηκε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως της είχε υποσχεθεί δυο φορές υπουργείο, και τώρα και τον Ιούλιο, και δεν κράτησε την υποσχεσή του.

“Βάλαμε πλάτη, όλο αυτό το διάστημα…” είπε στον Πάνο Καμμένο η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία μιλώντας στο Mega είχε προεξοφλήσει ότι δεν θα έπαιρνε χαρτοφυλάκιο, λέγοντας “ειδικά για εμένα ξέρω ότι δεν υπήρξα μέρος του σχεδιασμού εξ αρχής”.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης θέλησε πρώτα να πάρει την άδεια του Πάνου Καμμένου, λέγοντας πως… “Με θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ό,τι πεις εσύ πρόεδρε”.

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα έναν από τους: Χρήστο Ζώη, Κώστα Ζουράρι, ή Δημήτρη Καμμένο.

Ο Χρήστος Ζωης που προαλειφόταν για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έμεινε τελικά εκτός αφού το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε και πάλι ο Θοδωρής Δρίτσας, παρά τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει αρχικά. Τότε, ο πρωθυπουργός έριξε το γάντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, καλώντας τον να διαλέξει εκείνος μεταξύ του Κώστα Ζουράρι και του Δημήτρη Καμμένου, τον οποίον και τελικά επέλεξε. Όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί, γιατί κανείς υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούσε να συνεργαστεί μαζί του και πέρασε από τρία υπουργεία για να καταλήξει στη θέση του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων υπό τον Χρήστο Σπίρτζη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: