Εντείνει τη δράση του το ΡΚΚ – Νεκροί τέσσερεις Τούρκοι αστυνομικοί




Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, με το ΡΚΚ να εντείνει τη δράση του, εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Έτσι, τέσσερις Tούρκοι αστυνομικοί που επέβαιναν σε όχημα, σκοτώθηκαν, από βόμβα που είχαν τοποθετήσει μαχητές του ΡΚΚ σε δρόμο, από τον οποίο το όχημα περνούσε.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Μαρντίν και αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά καθημερινών επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Τουρκία και ΡΚΚ είχαν συμφωνήσει εκεχειρία, το 2013, και είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας ειρήνης.
Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του προέδρου Ερντογάν, να ανακτήσει το κόμματου την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, την οποία έχασε εξαιτίας του κουρδικού κόμματος HDP, πυροδότησε νέα έκρηξη βίας.

Οι Κούρδοι όχι μόνο επιτίθενται, καθημερινά, κατά των τουρκικών δυνάμεων, αλλά έχουν οχυρωθεί, κυριολεκτικά, σε συνοικίες και ολόκληρες πόλεις, της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με τη νεολαία του ΡΚΚ να πρωτοστατεί και να αμφισβητεί, εμπράκτως, την τουρκική κυριαρχία στις περιοχές αυτές, επιτυγχάνοντας, de facto, αυτονομία.

Ο εκ των επικεφαλής του κουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία, την 1η Νοεμβρίου, δήλωσε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή εκλογών στη
νοτιοανατολική Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ΜΜ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: