Εύσημα Σόιμπλε στην Ισπανία για τη δημοσιονομική της προσαρμογή, με αιχμές για Ελλάδα




Τα εύσημα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε έλαβε η Ισπανία για την επιτυχία της μακροοικονομικής μεταρρυθμιστικής της πολιτικής, η οποία την οδηγεί και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Δεν ήταν ένας εύκολος δρόμος», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε γερμανοϊσπανικό επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο.

«Όμως, όπως τώρα δείχνουν οι αριθμοί ήταν ο σωστός δρόμος. Το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι αυτό είναι σχεδόν ασυνήθιστο», είπε, αφήνοντας έμμεση αιχμή για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν διευκολύνονται όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε, με νόημα, ο Σόιμπλε.

Ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος, τόνισε, από την πλευρά του, ότι πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικοί μηχανισμοί στο εσωτερικό της ευρωζώνης. «Αν πρόκειται να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, θα πρέπει να βελτιωθούν τα μέσα δημοσιονομικού συντονισμού», πρόσθεσε.

«Η πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική ενσωμάτωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Ξεπεράσαμε την ύφεση, αλλά όχι την κρίση», υπογράμμισε ο ντε Γκίντος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: