Διαψεύδει η Συρία την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός της




H συριακή κυβέρνηση αρνείται την παρουσία ρωσικών στρατευμάτων ή το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης ρωσικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ουάσιγκτον σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή της Μόσχας.

«Δεν υπάρχει δόση αλήθειας σε όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες. Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις, δεν υπάρχει καμία ρωσική δραστηριότητα ούτε χερσαία ούτε ναυτική ούτε αεροπορική», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζούμπι, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ.

«Πρόκειται για μια φήμη που δημιούργησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης και των αραβικών χωρών προκειμένου να δώσουν την εντύπωση ότι το συριακό Κράτος έχει τόσο αποδυναμωθεί που έφθασε στο σημείο να ζητήσει την άμεση βοήθεια από φιλικές χώρες», ανέφερε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε τηλεφωνήσει στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, λίγες ημέρες πριν, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στη Συρία, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της σύγκρουσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α.Σ.), Γαλλ. Πρακτ., Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: