Δεκάδες χιλιάδες οι ξένοι μαχητές που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, από το 2011




Περισσότεροι από 30.000 μαχητές από 100 χώρες έχουν ενταχθεί στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων που μάχονται στην Συρία, από το 2011.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, που επικαλείται πηγές ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Παρά τις δηλώσεις του Πενταγώνου ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές από τις, έως τώρα, αεροπορικές επιδρομές, η οργάνωση είναι σε θέση να αναπληρώνει τις απώλειές της, στρατολογώντας, κατά μέσο όρο, 1.000 νέους μαχητές κατά μήνα», αναφέρει η εφημερίδα.

Τους τελευταίους, δε, 12 μήνες μετέβησαν στη Μέση Ανατολή 250 Αμερικανοί υπήκοοι, εκ των οποίων οι 150 εντάχθηκαν, ως μαχητές στο ΙΚ, την ακραία σουνιτική οργάνωση που, ως γνωστόν, ελέγχει σχεδόν το ήμισυ του συριακού και του ιρακινού εδάφους.

Γνωστές επίσης είναι και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί εναντίον πληθυσμιακών ομάδων που, κατά την ηγεσία του, δεν είναι σύννομες με τον «ιερό νόμο», τη Σαρία.

Οι ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει έναν συνασπισμό 60 χωρών κατά του ΙΚ, ο οποίος εκτελεί αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών από το 2014, έχοντας επιτύχει να περιορίσει τη δράση τους μεν, χωρίς να τους εξουδετερώσει δε.

ΠΗΓΗ: Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: