Τσίπρας στον Λαφαζάνη: Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;




Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε ο δεύτερος για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Mega, ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν αλλά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει όπως προκύπτει και από το πρόγραμμα συναντήσεων για το επόμενο τριήμερο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Π. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μια τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός επ’ αυτών απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς ωστόσο “μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά την διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης”.

Νωρίτερα, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο πρωθυπουργός έθεσε ως εκλογικό στόχο μια καθαρή εντολή για κυβέρνηση τετραετίας και ζήτησε παράλληλα, να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε εμφύλιο της Αριστεράς.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν χθες ενώπιος ενωπίο με την παραίτηση Κορωνάκη με πολιτικές αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και για την Αριστερή Πλατφόρμα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε η άρνηση βουλευτών να είναι υποψήφιοι, όπως η Ηρώ Διότου που μίλησε για μια δύσκολη συμφωνία, ο κ. Δερμιτζάκης, ενώ πληροφορίες θέλουν τόσο τον Θ. Δρίτσα όσο και την Τ. Χριστοδουλοπούλου να σκέφτονται προβληματισμένοι αυτό το ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και το διαρκές πρέσινγκ Λαφαζάνη τόσο προς τα στελέχη όσο και προς την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

MEGA: Τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ των δυο αντρών:

Α. Τσίπρας : Γειά σου Παναγιώτη. Πώς να σε προσφωνώ τώρα; Μήπως προτιμάς το πρόεδρε;

Π. Λαφαζάνης: Όχι, όχι Παναγιώτη να με λες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα προέδρους άλλωστε.

Α. Τσίπρας : Πες μου λοιπόν.

Π. Λαφαζάνης: Θέλω να συναντηθούμε ενόψει διερευνητικών εντολών.

Α. Τσίπρας: Πιστεύεις ότι μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση; Μέχρι χτες είχαμε και φύγατε, τι άλλαξε σήμερα;

Π. Λαφαζάνης: Όχι, αλλά μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Έχω και κάποιες προτάσεις να καταθέσω πέρα από τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Α. Τσίπρας: Οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών γίνονται με αποκλειστικό σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης. Μόλις παραδώσεις την εντολή, είμαι στη διάθεσή σου. Να έρθεις να σε κεράσω καφέ.

Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του δημόσια και την πρόταση που θα έκανε στον Αλέξη Τσίπρα και την οποία θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς σχετικά με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: