Παίρνει το παιγνίδι απάνω του ο Αλέξης – Τον εγκαταλείπουν στελέχη…




Σε μείζον πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Αλ. Τσίπρα εξελίσσονται οι συνεχιζόμενες αποχωρήσεις στελεχών του σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και η άρνηση βουλευτών του κόμματος να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια, αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία.

Η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τ. Κορωνάκη φαίνεται πως ήταν απλώς η κορυφή του «παγόβουνου», καθώς στελέχη και βουλευτές του κόμματος, που μέχρι πρότινος στήριζαν τον πρωθυπουργό και τις θέσεις του, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν και τις μνημονιακές του επιλογές. Πλέον ενδεικτική η στάση των μελών της ομάδας των «53», πολλοί εκ των οποίων είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσανατολίζονται στη συγκρότηση νέας πολιτικής κίνησης και σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να καθορίσουν συλλογικά την πορεία τους.

Στην ομάδα των «53», εκτός του Τ. Κορωνάκη, συμμετέχουν η βουλευτής Λαρίσης Ηρώ Διώτη, που ήδη κατέστησε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφια, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Ζαχαριάς, που εκτιμάται ότι θα κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, καθώς και οι υπουργοί Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, που σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλακτικοί εμφανίζονται και οι Ευκλ. Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε προσωπικά από τον κ. Δρίτσα να είναι υποψήφιος, χωρίς ωστόσο και έχει πάρει επί του παρόντος απάντηση, ενώ εκτιμάται ότι δύσκολα θα μεταπιστεί η κ. Χριστοδουλοπούλου. Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός ψηφοδελτίων αποφάσισαν να μείνουν η ηθοποιός και βουλευτής Αχαΐας, Μαρία Κανελλοπούλου, καθώς και ο βουλευτής Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκης.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι των άλλων αρχηγών που δεν είναι άλλο από την δημοφιλία του λίγα 24ωρα πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Από την στιγμή που στις τάξεις του κόμματός του πλέον δεν υπάρχουν εκείνοι που δεν απέκλειαν την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, οι συζητήσεις γίνονται επί ενός νέου ουσιαστικά κόμματος που αναζητά ένα νέο πρόγραμμα που θα αφορά στο σύνολο εκείνων των μέτρων που θα θεσπιστούν και θα στοχεύουν στην ελάφρυνση των επιπτώσεων του μνημονίου στις ασθενέστερες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις.

Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής Προγράμματος στην Κουμουνδούρου που συνεκλήθη για να βρεθούν τα αντίρροπα μέτρα.

Σύμφωνα με το Mega είναι σαφές ότι όπως και στο δημοψήφισμα έτσι και στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας παίρνει πάνω του όλη την καμπάνια προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αυτός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα τη βελτίωση της συμφωνίας και το χρέος.

Θα επιχειρηθεί ένα “άνοιγμα” το οποίο δεν προβλέπεται ότι θα είναι εντυπωσιακό αλλά θα πρέπει να αναμένονται κάποιες “μεταγραφές” με πιθανά τα ονόματα της κα Γιαννακάκη, του κ. Μπόλαρη, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν κλείσει τα κομματικά ζητήματα και να ξεκινήσουν οι περιοδείες ενώ μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμα και τα ψηφοδέλτια.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: