Υπουργός Οικονομικών ο Χουλιαράκης – Βολιδοσκοπούνται οι Μολυβιάτης, Μανιτάκης, Γιάγκος, Κιάου




Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου. Ετσι, άρχισαν να ακούγονται και τα πρώτα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Πρωθυπουργός έχει «κλειδώσει» η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αικ. Θάνου ενώ ήδη ανεπισήμως έγιναν και γίνονται και οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις σε διάφορα άτομα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Το Βήμα, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ζητούνται πρόσωπα (κυρίως σε κρίσιμα υπουργεία, όπως είναι το Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμυνας ) που θα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, να μπορούν να ομιλούν με τους έξω, γιατί βρίσκονται αρκετά σημαντικά θέματα που θα τρέξουν κατά τον βίο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στο διάστημα αυτό, εάν συμβεί κάποιο έκτακτο συμβάν εκπροσώπησης της χώρας (π.χ. Συμβούλιο Κορυφής), τότε την χώρα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδείς υπουργός της παρούσης κυβέρνησης θα παραμείνει και ως υπηρεσιακός υπουργός (εκτός βεβαίως απροόπτου) και τα πιο πιθανά ονόματα που ακούγονται είναι του Π. Μολυβιάτη που θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, του κ. Χουλιαράκη της Οικονομίας, της κυρίας Κιάου στο Παιδείας και άλλα.

Επίσης, για το υπουργείο Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών βολιδοσκοπείται ο ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης. Υπουργός Άμυνας θα οριστεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος. Ο σημερινός υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα προαχθεί σε υπουργό Δικαιοσύνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: