Δύσκολη ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο-Σταθάκη – Η Ραχήλ εγκαταλείπει τον Αλέξη




Ενημέρωση από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, κ.κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη, είχαν για τη συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Κατά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, προς τους δύο υπουργούς τέθηκαν πολλά ερωτήματα που αφορούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «πακέτο Γιούνκερ». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί επεσήμαναν πως από τα 35 δισ. του «πακέτου Γιούνκερ» τα 5 δισ. αναμένεται να καταβληθούν προκαταβολικά, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος των «κόκκινων δανείων» θα μετατεθεί για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις 9ωρες διαπραγματεύσεις με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό.

Διαφωνίες προέκυψαν επίσης και για το θέμα των πλειστηριασμών κατοικιών, με τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν υπενθυμίσει στους εκπροσώπους των Θεσμών, ότι στη Βαρκελώνη η δήμαρχος της πόλης αναδείχθηκε από το κίνημα κατά των κατασχέσεων ακινήτων. «Αν το μοντέλο σας είναι τόσο επιτυχημένο, εξηγήστε μας πώς εξελέγη δήμαρχος στην Βαρκελώνη», φέρονται να έχουν πει στους συνομιλητές τους, οι Έλληνες διαπραγματευτές.

Ραχήλ: “Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ”

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζανη», δήλωσε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ 99.5».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα tovima.gr, η κ. Μακρή ανέφερε στον ραδιοσταθμό ότι «η κυβέρνηση δεν πήρε εντολή στις 25 Ιανουαρίου για να φέρει ένα νέο Μνημόνιο».

Σύυμφωνα με την ίδια πηγή, και ο Στάθης Λεουτσάκος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία. «Να την αποσύρει η κυβέρνηση και να μην περάσει από τη Βουλή», δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: