Τι είπε ο Τζακ Λιού στον Αλέξη Τσίπρα: Υλοποίηση προγράμματος και μέτρα για βιωσιμότητα χρέους




Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού υπογράμμισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη απαιτείται να αποδεικνύεται ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί (εννοεί από την Ελλάδα) και ότι θα υπάρξουν μέτρα (από τους Ευρωπαίους) για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

Σϋμφωνα με επίσημη ανακοίνωσ ο υπουργός Λιού μίλησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός σημείωσε ότι παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες και έχει ενθαρρυνθεί από τις εκθέσεις ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, αν και πρόσθετη εργασία πρέπει να γίνει.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική κίνηση προς τα εμπρός και κατέδειξε την πολιτική της βούληση να εφαρμόσει δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται ευελιξία από όλα τα μέρη, αναφέρει ο υπουργός.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, την Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας για όλα τα μέρη να καταλήξουν σε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα που θα θέσει την Ελλάδα σε μια πορεία προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς και τη βιωσιμότητα του χρέους και της ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης.

Τσίπρας σε Λιου: Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλοι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού είχε εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Λιού ότι για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να το θέλουν όλες οι πλευρές. Υποστήριξε ακόμη ότι η Αθήνα έχει αποδείξει ότι θέλει αυτή τη συμφωνία, ενώ τόνισε ότι για να είναι βιώσιμη αυτή η συμφωνία πρέπει να σέβεται τον ελληνικό λαό και όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: