Στη γραμμή Σόιμπλε: Απειλητική η Μέρκελ, μιλά για απώλεια εμπιστοσύνης…




Η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, προσερχόμενη στο κτίριο του Συμβουλίου για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, στις δηλώσεις της είπε πως το πιο πολύτιμο νόμισμα, αυτό της εμπιστοσύνης, έχει χαθεί.

Προειδοποίησε επίσης πως κατά πάσα πιθανότητα το Eurogroup δε θα δώσει στους ηγέτες ομόφωνη απόφαση. «Δε μπορεί να υπάρξει συμφωνία για οποιοδήποτε κόστος», πρόσθεσε.

Το πιο σημαντικό νόμισμα έχει χαθεί και είναι η εμπιστοσύνη”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. “Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε σκληρές συζητήσεις και δεν θα υπάρξει συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα”.

– “Θα παλέψω μέχρι το τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου για μια συμφωνία, κι ελπίζω ότι θα έχουμε συμφωνία”, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

– Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την άφιξή του, είπε ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να βρούμε μια λύση απόψε – δεν πρόκειται για την Ελλάδα απλώς, πρόκειται για την Ευρώπη, υπογράμμισε.

Ο κ. Ολάντ ειρωνεύτηκε επίσης τη φερόμενη ως ιδέα των Γερμανών περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας πως το προσωρινό δεν υπάρχει – ¨είτε είσαι εντός ευρώ, είτε εκτός¨.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: