Συνελήφθησαν δύο για την πυρκαγιά στον Καρέα – Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες




Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ημεδαπός Α.Γ. του Σ, 67 ετών και ο Τ.D.του K, 58 ετών, βουλγαρικής υπηκοότητας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση, στον Καρέα.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Στο «κόκκινο» όλη η χώρα, καθώς πύρινα μέτωπα μαίνονται σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να καίγονται σπίτια ενώ πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα νεκρό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές ενώ ταυτόχρονα στην Αττική όπου καταβάλλονταν προοπάθειες στον Καρέα και την Μαλακάσα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε άλλες 66 αστικές πυρκαγιές και σε 40 παροχές βοήθειας.

Εν τω μεταξύ αναμένεται η απάντηση στο αίτημα για υποστήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση για ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων .

Καίγονται σπίτια στον Καρέα

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που βιώνουν από το πρωί οι κάτοικοι των δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης. Η πύρινη λαίλαπα απειλεί τις οικίες που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού, αρκετές εκ των οποίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ έχει κατακάψει μέχρι στιγμής και εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Η πυρκαγιά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων δυνάμεων που πνέουν.

Οι δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα, αμέσως ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ εκκένωσαν δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Σε ορισμένες περιπτώσεις προέβησαν –μέχρι να παρέλθει ο κίνδυνος– και στην απομάκρυνση κατοίκων από τις οικίες τους, οι οποίες απειλούνταν από τις φλόγες. Στο πλευρό τους, εκατοντάδες εθελοντές και περίοικοι , οι οποίοι με κάθε μέσο που διέθεταν, ρίχθηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, προστατεύοντας τις περιουσίες τους. Η πυρκαγιά έχει κατεύθυνση προς τα υψηλά του Υμηττού.

Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί ένα σπίτι και μία ταβέρνα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 40 καλόγριες.

Στην επιχείρηση κατάσβεσής της επιχειρούν πλέον 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν ο δυνατός άνεμος και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εστίες φωτιάς.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά στον Υμηττό.

Τα 28 παιδιά και το προσωπικό του σπιτιού είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σπίτι του εθελοντικού οργανισμού, στο Περιστέρι.

«Έπρεπε να εκκενώσουμε το σπίτι, λόγω του καπνού που υπήρχε. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους και γι’ αυτό η διαχείριση του φόβου είναι εξαιρετικά απαιτητική», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι κινητές μονάδες και η ομάδα διάσωσης του οργανισμού παραμένουν στην περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν.

Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Εξάλλου, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Εξοργισμένοι κάτοικοι κατά Λαφαζάνη

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων βρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που βρέθηκε στον Καρέα για να εξακριβώσει πως έχει η κατάσταση. «Τι ήρθατε να κάνετε; Τι ήρθατε εδω;», «Βγάλε το σακάκι και έλα βοήθα ρε», ήταν μερικά από τα όσα άκουσε ο κ. Λαφαζάνης την ώρα που είχε ξεκινήσει να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφος.

«Κόλαση» και στη Λακωνία – Σώοι οι δύο πιλότοι του Καναντέρ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται και η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση στη Νεάπολη Λακωνίας. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και δύο αγροικίες έχουν καεί.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών. Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Ωστόσο, πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Νεάπολη Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Τσόγκας, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των περιοχών Φαρακλό , Λάχι και Άγιος Νικόλαος.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται τώρα το ένα μέτωπο της φωτιά στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στην Νεάπολη και στα χωριά γύρω από την Κωμόπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό και κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ολος ο κόσμος στην ευρύτερη περιοχή έχει κινητοποιηθεί, προκειμένου να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με τις δικές του δυνάμεις. Μέχρι και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας – Σπάρτης κ. Ευστάθιος εθεάθη στη θέση του συνοδηγού σε βυτιοφόρο όχημα κινούμενο στο μέτωπο της φωτιάς.

Στη Λακωνία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά, μεταβαίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και ο γγ Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Στη Νεάπολη ο Σπίρτζης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έφθασε στη Νεάπολη και περιόδευσε στην ευρύτερη περιοχή όπου εκτείνεται το πύρινο μέτωπο, συντονίζοντας κι αυτός από την πλευρά του το έργο, όχι μόνο της κατάσβεσης, αλλά και της συνδρομής στους πολίτες. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «προέχει η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών με πρώτη την Πυροσβεστική ώστε να προστατευθούν οι πολίτες. Σε αυτόν τον τομέα ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή ήταν καθοριστικός, παρά το μέγεθος και την ένταση της πυρκαγιάς».

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι εκκενώθηκαν εγκαίρως τα χωριά, το γηροκομείο, οι κατασκηνώσεις και το Κέντρο Υγείας και ότι σώθηκαν πολίτες. «Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για την αποκατάσταση κρίσιμων εγκαταστάσεων, όπως το δίκτυο της ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση». Ο υπουργός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει κοπάσει το μέτωπο, αλλά απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση, γιατί η ένταση των ανέμων είναι μεγάλη και θα συνεχισθε».

Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση – κινητή τηλεφωνία

Στα περίχωρα της Νεάπολης, στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης, αλλά και στα Κύθηρα, εδώ και πολλές ώρες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, διότι έχουν καεί οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Επίσης, με δυσκολία λειτουργεί το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι νωρίτερα η ένταση της φωτιάς μέσα στη Νεάπολη ήταν τόσο μεγάλη ώστε περικύκλωσε τα πρώτα σπίτια της κωμόπολης, περιμετρικά το Κέντρο Υγείας, όπως και ένα καινούργιο νηπιαγωγείο της περιοχής, ενώ μέχρι και τώρα καίγονται κοντέϊνερς του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν πίσω από το Κέντρο Υγείας.

Εκκενώθηκαν το Γηροκομείο και το Κέντρο Υγείας

Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους.

Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών. Ε. Φουσ.

Σώοι οι δύο πιλότοι του Καναντέρ που έπεσε

Σώοι είναι οι δύο πιλότοι του καναντέρ που επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λακωνία. Το καναντέρ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο Φαρακλό Λακωνίας. Τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους. Οι δύο χειριστές μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τους δύο πιλότους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας για να τους ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Νεκρός 58χρονος από ανακοπή

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχει ένας νεκρός από τη φωτιά στη Λακωνία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 58χρονο Ελληνοελβετό τουρίστα που έφτασε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή για διακοπές. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή και δυστυχώς εξέπνευσε. Επισήμως ως αιτία θανάτου αναφέρεται το έμφραγμα.

Εύβοια: Σε ύφεση η φωτιά στο Αφράτι

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Αφράτι της Χαλκίδας, καθώς η πτώση της έντασης των ανέμων έδωσε την ευκαιρία στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπό της και να ανακόψουν την καταστροφική του πορεία. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, μέχρι το τέλος της μέρας η πυρκαγιά πιθανόν θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία.

Νωρίτερα ωστόσο, οι φλόγες έφτασαν 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωρίο Αφράτι και η πυροσβεστική με την αστυνομία εκκένωσαν σπίτια στην αρχή του χωριού προληπτικά και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά η κατάσταση ειναι κρίσιμη μιας και το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ηδη, στην περιοχή επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μεταφέρονται και άλλες από την κεντρική Ελλάδα, τη Λαμία, την Λειβαδιά την ‘Αμφισσα και το Καρπενήσι. Η πυρκαγιά μένεται ανεξέλεγκτη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νέο μέτωπο στην Μαλακάσα

Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και για νέα πυρκαγιά στην Μαλακάσα και ειδικότερα ανάμεσα σε Μαλακάσα και Ωρωπό στην περιοχή Μήλεσι.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΠΥ στέλνει δυνάμεις στην περιοχή, χωρίς, όμως, να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση της πυρκαγιάς.

Εκκενώθηκαν προληπτικά τρεις κατασκηνώσεις στην Μαλακάσα

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Δύο φωτιές και στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Ίρια Αργολίδας, που μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κάψει περισσότερα από 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Για την κατάσβεσή της ενεργούν 10 οχήματα με 35 άνδρες, κυρίως πεζοπόρα τμήματα, καθώς η περιοχή στερείται δασικών δρόμων, ενώ δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος. “Καταφέραμε η φωτιά να μην πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και αγροτικές εκτάσεις”, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής Π.Υ. Αργολίδας, Κωνσταντίνος Προύντζος.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον ‘Αγιο Αντώνιο (Λυκοτρούπι) Αργολίδας, καίγοντας 30 περίπου στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Ας σημειωθεί, ότι σήμερα το πρωί φωτιά ξέσπασε και στη χωματερή του Τολού Αργολίδας, η οποία αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Π.Υ. Ναυπλίου, με τη συμμετοχή οχημάτων και προσωπικού του δήμου Ναυπλιέων.

Υπό έλεγχο φωτιά στην Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας

Υπό έλεγχο ετέθη η φωτιά που ξέσπασε στις 17:00 σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 4 οχήματα με 10 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενώ από αέρος σημαντική βοήθεια πρόσφεραν και δύο πετζετέλ.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλου, η φωτιά έκαψε 15 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Μεγάλη φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 17:30 στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. Για την αντιμετώπισή της ενεργούν 15 οχήματα με 45 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντικές ομάδες, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη καναντέρ και δύο πετζετέλ.

«Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Π.Υ. Κορινθίας Αχιλλέας Τζουβάρας.

Πυρκαγιά και μία προσαγωγή στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στην κοινότητα Χαλκιάνικα Αχαΐας, που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας.

Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με περίπου 25 άνδρες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένα άτομο και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Ο Τσίπρας στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Αποχώρησε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού προηγουμένως ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές και συμπλήρωσε: «Δίνεται μια πολύ σοβαρή μάχη για να τεθούν σε έλεγχο οι φωτιές. Ζήτησα να συνδράμει και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες στον Καρέα με δύο σινούκ. Επιχειρούν πάνω από 70 οχήματα. Απογειώθηκαν από τη Θεσσαλονίκη άλλα δύο καναντέρ και από την Ελευσίνα δύο σινούκ. Ολες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή. Σε Λακωνία και Αττική αλλά και σε 4 ακόμη σημεία στη χώρα. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται και η εθελοντική προσφορά εκεί που επιτρέπεται από την πυροσβεστική. Χρειάζεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές. Ενημερώθηκα και για τους δύο πιλότους. Ειναι καλά στην υγεία τους. Επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση. Μεταφέρονται για πρώτες βοήθειες στο κοντινότερο νοσοκομείο. Θέλω να απευθυνθώ και στα ΜΜΕ χρειάζεται ψυχραιμία, έδωσα εντολή να γίνεται ενημέρωση από τον υπεύθυνο της πυροσβεστική ανά δύο ώρες. Εχει γίνει επίσημο αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για βοήθεια στη μάχη με τις φλόγες. Δεν έχουμε την εικόνα ότι υπάρχει άμεση ανάγκη συνδρομής. Χρειάζεται προσοχή και πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Θα υπάρξει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή μου για να δούμε και το θέμα της πρόληψης γιατί με αυτά τα καιρικά φαινόμενα υπάρχει φόβος για νέες πυρκαγιές ή εμπρησμούς».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: