Γιάνης: “Ορατή” η συμφωνία με τους πιστωτές, ασχέτως αποτελέσματος…




Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε σήμερα πως μια συμφωνία με τους πιστωτές είναι “ορατή” και πως οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν παρασκηνιακά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στην πορεία προς το δημοψήφισμα της Κυριακής.

“Μια συμφωνία είναι ορατή είτε η απάντηση είναι ναι είτε όχι” στο δημοψήφισμα, δήλωσε ο έλληνας υπουργός στον δημόσιο ιρλανδικό ραδιοσταθμό RTE. “Αν είναι όχι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας του αδιεξόδου είχαμε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που ήρθαν εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι λίγο πολύ δεδομένη”, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο έλληνας υπουργός πιέσθηκε από τον δημοσιογράφο του RTE να επιβεβαιώσει ότι είχε πράγματι ιδιωτικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρόλο που ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα διεξάγονταν πλέον διαπραγματεύσεις πριν από το δημοψήφισμα. “Αυτό είπα, έτσι δεν είναι;” απάντησε εν είδει επιβεβαίωσης.

“Δεν πιστεύω ότι είναι πολύ αργά. Θα μπορούσαμε να βρούμε μια συμφωνία αύριο το πρωί”, πρόσθεσε. “Η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί βρίσκονται πολύ πολύ κοντά σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων. Η διαφορά που παραμένει αφορά την ελάφρυνση του χρέους”, υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Γ.Α), AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: