“Ο Γολγοθάς θα είναι κοινός”… Πως αντέδρασαν τα κόμματα στο ηχηρό “όχι”




Εθνική ενότητα για την επίτευξη συμφωνίας ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τον  Γολγοθά που έχει μπροστά της ζήτησε ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωσή του αργά το  βράδυ καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να βρει τον τρόπο.

“Η χώρα δεν έχει δύο μέτωπα  όπως κάποιοι θα θελήσουν να πουν τις επόμενες ώρες. Το μέτωπο του ΝΑΙ και το  μέτωπο του ΟΧΙ. Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό”, υπογράμμισε  ο κ. Θεοδωράκης.

“Αυτός ο Γολγοθάς θα είναι κοινός είτε ψηφίσαμε ΝΑΙ είτε ψηφίσαμε ΟΧΙ. Πρέπει  λοιπόν να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Κυβέρνηση – αντιπολίτευση – ελληνική  κοινωνία – αλλά και Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να  ξεκαθαρίσει τη στάση του σε τρία ζητήματα:  – Ότι δεν θα διακινδυνεύσει με κανένα τρόπο την παραμονή μας στο ευρώ. – Ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δε θα γίνει πλιάτσικο στις  καταθέσεις και τις περιουσίες του.  – Ότι θα στείλει διαπραγματευτές στην Ευρώπη επαρκείς και λογικούς με εντολή,  τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη”.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του  δημοψηφίσματος για να επιβάλλει στον λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια  διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας με βάση την πρότασή  του πριν τρείς μέρες προς τους τρείς θεσμούς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε  νέο χειρότερο μνημόνιο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας.

Κάλεσε παράλληλα  τον λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμονοπωλιακής-αντικαπιταλιστικης πάλης και  υπογράμμισε ότι απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και διχασμού με την ενότητα της  εργατικής τάξης.

Δεδομένη και σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού , τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά  για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επισημαίνοντας ότι οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ,  επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ και προσδοκούν μια  λυτρωτική λύση.

“Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι, για να αντιμετωπίσουμε τις  δύσκολες καταστάσεις που έχουμε μπροστά μας. Η χώρα πρέπει να βγει από το  αδιέξοδο που οδηγήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και με ευθύνη των ακραίων  δυνάμεων της Ευρώπης” επεσήμανε και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προοπτική  μιας βιώσιμης συμφωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει δημιουργικά.

“Τώρα είναι η ώρα του πρωθυπουργού, να κάνει πράξη τη δέσμευση του για συμφωνία  εντός 48 ωρών. Να ξεπεραστεί η ασφυξία, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια. Να  ομαλοποιηθεί άμεσα η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή στη χώρα. Ο  κ. Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα, τώρα, να αναλάβει όλες τις αναγκαίες  πρωτοβουλίες προς τους εταίρους μας, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”,  ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΗΜΑ/ΘΝΕ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: