Η Ζωή δήλωσε “παρούσα” και στα κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ…




Παρών δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Με τον τρόπο αυτό δήλωσε παρούσα και στα κομματικά δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία της προαναγγέλλοντας την τοποθέτησή της αυτή στην ψηφοφορία είπε πως «το όχι του ελληνικού λαού μας υπερβαίνει όλους και όλες μας και μας υποχρεώνει να υπερασπιστούμε το δικαίωμά τους να αγωνιστεί για την ζωή του, να παλέψει, να μην ζήσει ζωή μισή και σκυφτή, να είναι περήφανος για αυτά που θα κληροδοτήσει στους επόμενους και στην ανθρωπότητα.

Η κυβέρνηση σήμερα εκβιάζεται για να συναινέσει σε κείνα που δεν της αναλογούν, που δεν την αντιπροσωπεύουν και τα οποία αγωνίζεται να αποτρέψει και να ανατρέψει. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια, γενναιότητα, παρρησία και ανιδιοτέλεια. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός και αυτός που πάλεψε όσο κανείς προκάτοχός του για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων γενεών, που εκπροσωπεί την γενιά μας και της δίνει ελπίδα. Τον τιμώ και θα τιμώ πάντα για αυτή του τη στάση και επιλογή».

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα υπάρχει η θεσμική υποχρέωσή της και δήλωσε πως πιστεύει ότι θα είναι πιο χρήσιμη στην κυβέρνηση και στην κοινωνία με την στάση της αυτή.

«Τιμώ τον πρωθυπουργό που μίλησε με ειλικρίνεια, ανιδιοτέλεια, παρρησία. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός που πάλεψε για τα δικαιώματα του λαού, που δίνει ελπίδα. Θεωρώ θεσμική μου ευθύνη όμως, να μην κλείσω τα μάτια και να μην δω τον εκβιασμό που γίνεται σε βάρος της Ελλάδος. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα να το ψηφίσω. Το ίδιο πιστεύω θα έκανε και ο πρωθυπουργός. Αναλαμβάνω την θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας παρών. Θεωρώ ότι θα είμαι πιο χρήσιμη έτσι εγγράφοντας και αποκρούοντας τον εκβιασμό», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: