Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την κάλπη…




Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς εξαιρέσεις, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη συνέχεια προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έφτασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πύλο, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Σαμαράς ευδιάθετος και χαμογελαστός χαιρέτησε αρκετούς συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο Πύλου όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Αμέσως μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «διάφορες δήθεν αναλύσεις, που απειλούσαν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με έξοδο από το ευρώ, με κλειστά ΑΤΜ- τα οποία όπως φάνηκε ξεκάθαρα τα έκλεισε η ίδια η αντιπολίτευση, όπως ομολόγησε. Με απειλές για δήθεν “κουρέματα” καταθέσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάνε ότι σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία. Και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη.

Στο 2-ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι «ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπτα έριξαν κάποιοι δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 257-ο εκλογικό τμήμα στο 100-ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός, οι Ελληνίδες, οι Έλληνες, η νέα γενιά, ενωμένοι ψηφίζουν σήμερα για την ελπίδα, για τη δημοκρατία, για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία, αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που όλα αυτά τα χρόνια θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός Ευρωζώνης. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα».

Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας με ενότητα και σε συμμαχία, με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία – καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου απ’ το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο το λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: