Για την ώρα …συνεχίζονται οι συζητήσεις στην Αθήνα για έναρξη διαπραγματεύσεων




Συνεχώς φαίνεται να μεταβάλλονται τα δεδομένα στην Αθήνα σχετικά με το πότε θα έλθουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις του νέου Προγράμματος Διάσωσης.

Κυβερνητικές πηγές, που έως χθες, Σάββατο, διαβεβαίωναν ότι «όλοι θα είναι εδώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής», συμπεραίνοντας ως εκ τούτου ότι οι διαπραγματεύσεις θα άρχιζαν «Δευτέρα ή Τρίτη», αναφέρουν σήμερα ότι «θα καθυστερήσουν ακόμα την άφιξή τους για μια-δυο μέρες», και αυτό όχι για πολιτικούς ή διπλωματικούς λόγους, αλλά «καθαρά τεχνικούς».

Το ΚΥΠΕ πληροφορείται ότι αν και «βρίσκονται σε καλό δρόμο», όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, διαπραγματεύσεις για το πού θα μείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ESM), και το πόσο θα μπορούν να έχουν την απαραίτητη πρόσβαση σε Υπουργεία (πρόσωπα και στοιχεία), οι «θεσμοί» παρουσιάζονται ενοχλημένοι με αυτήν την κωλυσιεργία.

Κοινοτικός αξιωματούχος στην Αθήνα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «δεν ωφελεί αυτό το αρνητικό κλίμα” που δημιουργείται, δίδοντας “κακή εικόνα για τα ελεγκτικά όργανα των δανειστών».

Οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από Τρίτη ξεκινούν, πιθανότατα, οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, ενώ Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Οι τελευταίοι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιμένουν να διαμένουν στο ξενοδοχείο Χίλτον εφόσον η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν τους θέλει στα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος, «για λόγους ασφαλείας».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα, Κυριακή, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε ότι ο τόπος που θα γίνονται οι συνομιλίες με τους θεσμούς ακόμη συζητείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και πρόσθεσε πως «αν χρειαστεί να μεταβούν οι επικεφαλής στα υπουργεία, θα διαπραγματευτούμε».

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: