Εκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ




Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Kεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετώντας την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Αντιθέτως, η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για σύγκλιση Διαρκούς Συνεδρίου μειοψήφησε, ενώ δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία η πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση και πλέον αναμένεται στο τέλος Αυγούστου να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα καθοριστούν τα θέματα του Συνεδρίου.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν το πρωί της Πέμπτης με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έθεσε τις προτάσεις περί εκτάκτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο ή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την Κυριακή. «Προτείνω όποια και να είναι η συλλογική απόφαση του κόμματός μας, να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίζουμε έτσι», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Πρέπει να δεσμευτούμε ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των μελών, όποιες και αν είναι αυτές, θα γίνουν σεβαστές και θα σταματήσει ο παράλογος δυισμός. Στο κόμμα μας δεν υπάρχουν λιγότερο αριστεροί και περισσότερο αριστεροί, πολύ περισσότερο που το κόμμα μας κυβερνά».

Άμεση ήταν η απάντηση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικό δημοψήφισμα από τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του, σχολίασε: «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια, κάναμε και πήραμε 62%»,

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: