Πηγές: Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της




Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών θα συνεχισθούν σήμερα στις 10:00, ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της . Νωρίτερα θα συναντηθούν στις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδος, τα τεχνικά κλιμάκια.

Συνομιλίες τέλος για απόψε… Καμία δήλωση από τον Πρωθυπουργό

Ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στις συνομιλίες συμμετείχε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νέο Eurogroup την Πέμπτη, ανήγγειλε ο Ντάισελμπλουμ

Ενημερώσαμε απλώς τους Υπουργούς για το πού βρισκόμαστε, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα. Το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι αύριο (Πέμπτη) στη 13:00 ώρα Βελγίου, ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Την επανάληψη του Eurogroup ανακοίνωσε και ο Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών μέσω Twitter.

“Τελείωσε για σήμερα. Το Eurogroup θα συνεχίσει (τις εργασίες του) αύριο στις 13:00” τοπική ώρα, έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Στουμπ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε πριν από λίγο, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες .

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους των θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) , Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ).

Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: