Δραματική έκκληση Φρ. Ολάντ για άμεση συμφωνία Ελλάδας και δανειστών…




Εμειναν λίγες ώρες για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διαμηνύοντας ότι είναι στο χέρι της Αθήνας να αποφασίσει και προειδοποιώντας ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι σε κίνδυνο.

Μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία με θέμα την ελληνική κρίση, ο Ολάντ τόνισε πως Ελλάδα και δανειστές ήταν πολύ κοντά σε μία συμφωνία, η οποία – όπως δήλωσε – είναι ακόμα πιθανή, ενώ πρόσθεσε πως αυτό που διακυβεύεται είναι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Απομένουν λίγες ώρες πριν κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση, ιδίως όσον αφορά την παράταση του ελληνικού προγράμματος. Εύχομαι να αποφαίσουν οι Ελληνες, η κυβέρνησή τους να συνεχίσει η διαπραγμάτευση», τόνισε ο Ολάντ και πρόσθεσε:

«Η Γαλλία είναι έτοιμη για να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος σήμερα η αύριο. Σήμερα μία συμφωνία είναι ακόμα εφικτή, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα».

Ο Ολάντ δήλωσε πάντως ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την προάσπιση της ευρωζώνης, ενώ επισήμανε ότι η γαλλική οικονομία είναι πολύ πιο ισχυρή απ’ ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: