Έντονα ανήσυχη εμφανίζεται σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με αφορμή ένα ερωτηματολόγιο για τη μετανάστευση και την τρομοκρατία που στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ουγγρική κυβέρνηση σε όλους τους ενήλικους πολίτες της χώρας.

“Έχουμε σοκαριστεί από τον εισαγωγικό χαιρετισμό του πρωθυπουργού που αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μετανάστευσης και των τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης που έγινε στις αρχές του έτους στο Παρίσι”, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, η Σεσίλ Πουιγί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέτει κανείς ότι οι μετανάστες που αναζητούν εργασία ή αιτούνται άσυλο έχουν οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

Βάσει της Ύπατης Αρμοστείας το μήνυμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν υποδηλώνει ότι οι οικονομικοί μετανάστες συνιστούν “μια νέα απειλή” για την Ουγγαρία και ότι η χώρα του πρέπει να αποφασίσει πώς “θα αμυνθεί απέναντι στους παράνομους μετανάστες”.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: