Η πρώτη ήττα του ευρωλαϊκισμού καταγράφηκε στη Βρετανία




Του Παντελή Καρύκα

Δάκρυα λύπης κυλούν σε πολλούς οφθαλμούς εν Ελλάδι μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των βρετανικών εκλογών. Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο «μέγας φιλλέλην», ο καταλύτης της άθλιας ΕΕ δεν εξελέγη καν βουλευτής και οδεύει προς παραίτηση από το κόμμα του, το UKIP και απόσυρση από την πολιτική ζωή, γενικότερα.

Στην Ελλάδα όπου η καλλιέργεια της φαιδράς πορτοκαλέας αποτελεί γενικευμένη συνήθεια σε κάθε κλιμάκιο της πολιτικής ζωής, από τους ηγέτες έως τους ψηφοφόρους, ο Φάρατζ θεωρήθηκε κάτι σαν νέος Ηρακλής, ως ημίθεος που αγωνιζόταν για την σωτηρία της Ελλάδος.

Φαίνεται πως οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός στον κόσμο που χαρακτηρίζουν, κατά το δοκούν, ανθρώπους και λαούς, ως «φιλέλληνες» ή «ανθέλληνες», παραγνωρίζοντας τη μια και μοναδική αλήθεια που διέπει τις διεθνείς σχέσεις. Δεν υπάρχουν συμπάθειες, υπάρχουν μόνο και αποκλειστικά συμφέροντα.

Το να περιμένει κανείς να σωθεί από τον Φάρατζ θα μπορούσε, από μόνο του, να αποτελεί το έσχατο δείγμα παρακμής. Οι Βρετανοί, τους οποίους πολλοί «Ελληναράδες», επιτρέψτε μας την έκφραση, λοιδορούν για διάφορα, φάνηκαν αρκετά ώριμοι ώστε να πετάξουν το συγκεκριμένο «φρούτο», νωρίς, στον κάλαθο των απορριμμάτων.

Στην πατρίδα μας όμως εκατοντάδες χιλιάδες εξακολουθούν να πιστεύουν, με θρησκευτική ευλάβεια, ενίοτε, τους εντόπιους Φάρατζ, οι οποίοι είτε υποστηρίζουν πως έχουν 600 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, είτε πείθουν πως η σωτηρία έρχεται από τον Σείριο, είτε από το Ξανθό Γένος, είτε από οποιονδήποτε άλλον, πλην της έρμης της κοινής λογικής.

Η αποτυχία του Φάρατζ, η πρώτη συντριβή που υπέστη ένας λαϊκιστής πολιτικός, σε τέτοια κλίμακα στην Ευρώπη, αποτελεί καλό σημάδι για τους Βρετανούς, αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη, καθώς είναι το πρώτο, μεγάλο, πισωγύρισμα του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού, που σημειώνεται, εδώ και καιρό, στη Γηραιά Ήπειρο.

Όσον αφορά την υπόσχεση του εκ νέου νικητή των εκλογών Ντέιβιντ Κάμερον περί δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν είναι πιθανό να τηρηθεί, κατά γράμμα τουλάχιστον, εκτός και αν ο αγγλοσαξονικός κόσμος έχει αποφασίσει να «τελειώσει» την ΕΕ, κάτι ιδιαιτέρως απίθανο.

Ο Φάρατζ, σε κάθε περίπτωση, δεν θα έχει την ευκαιρία να λαϊκίσει, για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου. Η παράφορη πολιτική του ρητορεία δεν πέρασε σε έναν λαό που, παρά τα ελαττώματά του, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο προτέρημα, την προσκόλλησή του στο ελληνικό ιδανικό της Λογικής.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: