Η Ελλάδα είναι απόλυτα και αμετάκλητα δεσμευμένη να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η διάλυση μίας νομισματικής ένωσης, όπως της δικής μας, θα έχει επιζήμιες συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η έξοδος από το ευρώ θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα ντόμινο που δεν θα οδηγήσουν ποτέ σε κάτι καλό είτε για τους Έλληνες είτε για τους Ευρωπαίους ή για την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει τη σύνδεση του ρυθμού αποπληρωμής του χρέους της με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) της, όπως ακριβώς θα έκανε κάθε καλός τραπεζίτης με μία εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα, προσφέροντας μία αναδιάρθρωση του χρέους της που θα συνέδεε την αποπληρωμή του με τα κέρδη της εταιρείας.

«Θέλω να καταστήσω ηχηρά σαφές ότι οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας δεν θα κουρευτούν, δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για ένα νέο κούρεμα των ομολόγων ή των εντόκων γραμματίων που κατέχουν ιδιώτες, αλλά η δουλειά της είναι να πείσει τον επίσημο τομέα να σταματήσει να μένει εκτός και να συμμετέχει σε μία αναδιάρθρωση του χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Α.Χ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: