Αντί τον Κάρτερ θα δει την κ. Γουόρμουθ ο Πάνος Καμμένος – Ανεξήγητη η στάση των Αμερικανών




Ανεξήγητη χαρακτηρίζεται η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κάρτερ, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί. Αντι του κ. Κάρτερ θα συναντηθεί με μία εκ των υφυπουργών, την αρμόδια για θέματα πολιτικής Κριστιν Γουόρμουθ.

Το Πεντάγωνο ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν είχε χρόνο για τη συνάντηση, η οποία έπρεπε να αναβληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πρεσβεία ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, αλλά ούτε αυτό κατέστη δυνατόν.

Οι Ελληνες διπλωμάτες συνέχισαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες για να αλλάξει η απόφαση, αλλά μέχρι αργά το βράδυ και μετά την άφιξη του υπουργού στην Ουάσιγκτον, αυτό δεν είχε καταστεί δυνατόν.

Ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί την Παρασκευή με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ και θα επισκεφθεί την ίδια μέρα τα γραφεία της CIA.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με μέλη ομογενειακών οργανώσεων, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, θα έχει γεύμα με Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής, MacThornberry, θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, θα συνομιλήσει με τον γερουσιαστη Jack Reed και τον βουλευτή Frank Pallone.

Επίσης θα λάβει μέρος σε δείπνο εργασίας στο “Atlantic Council”, θα συναντήσει μέλη των εβραϊκών οργανώσεων όπως και στελέχη του Hudson Institute.

Αξιωματούχος με τον οποίο επικοινώνησε το «Εθνος», δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού”. Ελληνική πηγή δήλωσε ότι “συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ελπίζουμε ότι θα γίνει”.

Σύμφωνα με την πηγή, ουδείς γνωρίζει τους λόγους της αμερικανικής αντίδρασης, ούτε εάν θα επιμείνουν στη μη πραγματοποίηση της συνάντησης. Ενα από τα βασικά θέματα που ενοχλεί τους Αμερικανούς είναι η εσωτερική τρομοκρατία και η υπόθεση του Σάββα Ξηρού, αλλά φαίνεται ότι προέκυψαν και άλλα πιο σοβαρά ζητήματα, που δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί εξέφρασαν παράπονα για τη στάση του Ελληνα υπουργού στο θέμα του Ξηρού, καθώς ανέμεναν ότι θα τους υποστηρίξει. Υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά δικαιολόγησε την πράξη της κυβέρνησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: