Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Χρόνια παραπονούμαστε ότι η Ελλάδα αγνοεί την ομογένεια. Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε εάν η ομογένεια αγνοήσει την Ελλάδα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση σε μια πρωτοφανή κίνηση ζήτησε από τις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας να επιστρέψουν άμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδας όλα τα αδιάθετα χρήματα και κονδύλιά τους.

Σημειωτέον ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει η πρεσβεία της Ουάσιγκτον και 9 προξενεία. Τα προξενεία αυτά βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη, στο Σικάγο, στο Σαν Φραντσίσκο, στο Λος Άντζελες, στην Ατλάντα, στη Τάμπα, στο Χιούστον και στην Ουάσιγκτον.

Καθ’ ότι η οικονομική τραγωδία της πατρίδας μας χειροτερεύει, είναι πλέον θέμα χρόνου ότι σύντομα θα διακοπεί ακόμη και αυτή η μισθοδοσία των διπλωματών μας. Ήδη έχει σταματήσει η διάθεση χρημάτων  για διάφορες ανάγκες των διπλωματικών υπηρεσιών ενώ μετά βίας καλύπτονται οι λογαριασμοί των κοινοχρήστων όπως της υδροδότησης.

Βέβαια, οι αποστολές Ελλήνων αξιωματούχων στην Αμερική συνεχίζονται με αμείωτο   ρυθμό, όπως το παράδειγμα την ερχόμενης εβδομάδας με την άφιξη του ΥΠΑΜ κ Καμμένου και της συνοδείας του, ο οποίος ήταν πρόσφατα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη.

Ενώπιον των περιστάσεων θα δοκιμαστούν η ετοιμότητα και τα αισθήματα φιλοπατρίας και κοινωνικής αλληλεγγύης της Ομογένειας. Πέραν των ολίγων οικονομικά εύρωστων εκατομμυριούχων ομογενών που στην πλειοψηφία τους έχουν επιλέξει συνειδητά να μην προσφέρουν την αρωγή τους, ήτοι τις επενδύσεις τους και τα κληροδοτήματα τους στη Μητρόπολη με την δικαιολογία ότι υπάρχει τεράστια διαφθορά στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες οργανώσεις και σωματεία  σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών που καλούνται να δείξουν έμπρακτα την αδιαφιλονίκητη αγάπη τους για την Μητέρα Πατρίδα.

Η ομογένεια πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα από τους όποιους ατυχείς χειρισμούς της κυβέρνησης. Η αγάπη μας για την Ελλάδα είναι δεδομένη και είναι γνωστοί οι αγώνες μας για το Κυπριακό και για τον Τουρκικό κίνδυνο στο Αιγαίο, αλλά τώρα διακυβεύεται η ύπαρξή μας σαν έθνος και δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

asking_for_their_money

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: