Στα εφτά μόλις μέτρα ρωσικό μαχητικό από αναγνωριστικό RC-135 των ΗΠΑ




Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 7 Απριλίου στη Βαλτική με αμερικανικό στρατηγικό αναγνωριστικό RC-135 να αναχαιτίζεται από ρωσικό μαχητικό τύπου Sukhoi Su-27, στον διεθνή εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε σε απόσταση 7 μόλις μέτρων (!) από το αμερικανικό αεροσκάφος, «θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μελών του πληρώματος», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η αμερικανική κυβέρνηση επέδωσε έντονο διάβημα στη Ρωσία σχετικά με το επεισόδιο. Η Ρωσία απάντησε κατηγορώντας τους Αμερικανούς πως το αεροσκάφος τους πετούσε προς τον ρωσικό εναέριο χώρο, με τις συσκευές αναγνώρισης εκτός λειτουργίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως το ρωσικό μαχητικό απογειώθηκε για να αναχαιτίσει ένα άγνωστο αεροσκάφος και πέταξε γύρω του ώστε να βεβαιωθεί για τον τύπο και την εθνικότητά του.

Αν και τελευταία επεισόδια όπως το συγκεκριμένο είναι συχνά, ειδικά στη Βαλτική. Τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και η Σουηδία και η Φιλανδία αναφέρουν ολοένα και αυξανόμενα ανάλογα περιστατικά.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: US Air Force

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: