Πρωταγωνίστρια σε νέο τηλεοπτικό σποτ η Ζωή, νέος γενικευμένος καυγάς




Με κεντρικό σύνθημα να παραμένει το “έλεγξέ το – διάγραψέ το”, εμφανίστηκε και δεύτερο τηλεοπτικό σποτ στο διαδίκτυο, παραγωγής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, στο οποίο πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά και η ίδια η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και η Σοφία Σακοράφα.

Στο ίδιο σποτ περιλαμβάνεται απόσπασμα της ομιλίας της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρόσφατες εργασίες της επιτροπής.

Προηγήθηκε “θύελλα” αντιδράσεων για το πρώτο σποτ, στο οποίο αναφερόταν: “ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος”. Το εν λόγω σποτ ήταν επενδυμένο μουσικά με τους ήχους του “Gimme Some Truth” του Τζον Λένον.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για άθλια κομματική διαφήμιση, που προσβάλλει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι η διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους αποτελεί αντικείμενο της επιτροπής. “Δεν ξέρω αν ενόχλησε η ροκ μουσική, δεν ξέρω αν ενόχλησαν οι στίχοι, δεν ξέρω τι ενόχλησε. Να διαβεβαιώσω λοιπόν ότι αυτό το σποτ δεν έχει επιβαρύνει ούτε τη Βουλή ούτε το κανάλι της Βουλής”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ερώτηση για το σποτ, τη διεκδίκηση διαγραφή χρέους και τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές εις το διηνεκές, η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για “προσπάθεια υπονόμευσης ενός τέτοιου αιτήματος” και διερωτήθηκε: “Ποιος έχει συμφέρον να προσπαθεί για να μη γίνει αυτός ο έλεγχος και για να πληρωθεί ένα χρέος όταν αποδειχθεί ότι δεν πρέπει να πληρωθεί;”.

Μίλησε ακόμη για “λυσσαλέα προσπάθεια να αναδειχθεί μια αντίφαση μεταξύ κυβέρνησης και Βουλής”, ενώ όπως υποστήριξε υπάρχει “σύμπλευση και σύμπνοια” και αυτό αναδείχθηκε από την παρουσία Παυλόπουλου, Τσίπρα, Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή. Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη, δεσμεύτηκαν να συνδράμουν το έργο της επιτροπής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: