Παυλόπουλος προς Ερντογάν: “Πρόοδος σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και μετά επίσκεψη”




Με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησε τηλεφωνικά ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων του Έβρου, όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στους Έλληνες στρατιώτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε, περπάτησε μέχρι το μέσον της γέφυρας και αντάλλαξε ευχές με τους Τούρκους στρατιώτες, τον Τούρκο περιφερειάρχη και άλλους Τούρκους αξιωματούχους. Κατά την διάρκεια τους συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Εάν επαναλήφθηκε ό,τι είχε γίνει με την επίσκεψη Σαμαρά που είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, τότε απλώς οι Τούρκοι ακολούθησαν την πεπατημένη, με μία ανέξοδη κίνηση αβροφροσύνης… και «καλών προθέσεων»!

Ο Έλληνας πρόεδρος έστειλε «μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών» και σημείωσε στον Ερντογάν, ότι αναμένει σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο πρόοδο, στα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, προτού καταστεί εφικτή η θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί για να επισκεφτεί την Άγκυρα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: