Κοιτάξτε ποιοί μιλούν… Οι ισλαμιστές του Ερντογάν κατηγορούν τον Πάπα ότι στηρίζει ASALA και ναζί




 

Βαριές κατηγορίες εναντίον του Πάπα Φραγκίσκου εξαπέλυσε ο Υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ λέγοντας ότι είναι υποστηρικτής της οργάνωσης Asala στην Αρμενία και των Ναζιστών.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η γενέτειρα του Πάπα Αργεντινή είχε αγκαλιάσει τους Ναζιστές. “Φαίνεται ότι ο Πάπας καταλήφθηκε από ένα τέτοιο συναίσθημα που πηγάζει από το γεγονός ότι κατάγεται από την Αργεντινή”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. Χαρακτήρισε ιστορική εχθρότητα την δήλωση του Πάπα, προσθέτοντας ότι δεν βοηθάει την ενίσχυση των θρησκευτικών πεποιθήσεών των ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πάπα είπε ότι είναι απαράδεκτο να συκοφαντεί κάποιος που βρίσκεται σε εκείνο το αξίωμα, προσθέτοντας ότι είναι συκοφαντία αυτό που έκανε ο Πάπας.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι ο Πάπας ενισχύει με ψέματα τις επιθυμίες των σταυροφόρων. Υπενθυμίζοντας την περίοδο που επισκέφθηκε ο Πάπας την Τουρκία και τα όσα είπε τότε για την Τουρκία, ο Ντεβλέ Μπαχτσελί ανέφερε ότι ακολουθεί διπλοπρόσωπη πολιτική.

Ο Νομάρχης Καρς στην ανατολική Τουρκία είπε χαρακτηριστικά στην δική του δήλωση “Θεέ μου δώσε φώτιση στον Πάπα” και τον κάλεσε να έρθει στο Καρς και στο Ισλάμ.

Ο συγγραφέας Μουράτ Μπαρντακτσί, ειδικός για θέματα Ισλάμ είπε ότι η χώρα που αγκάλιασε περισσότερο τους δολοφόνους Ναζί είναι η Αργεντινή, η πατρίδα του Πάπα.  “Ας κοιτάξει πρώτα τις σχέσεις της Αργεντινής με τους Ναζί”, είπε ο Μπαρντακτσί.

ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, Κυπριακό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: