Υβρεις και απαξίωση μεταξύ Αναστασιάδη-Γενικού Εισαγγελέα, “βούρκος” η Κύπρος από τα σκάνδαλα




Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι δεν θεωρεί το περιεχόμενο της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως υβριστικό, σημειώνοντας ότι τα όσα έχει αναφέρει αποσκοπούσαν στην προάσπιση των θεσμών και της συνταγματικής τάξης.

Ο κ. Κληρίδης σχολίαζε επιστολή που του απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στην οποία αναφέρει ότι «ως ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θεματοφύλακας του Συντάγματος θεωρώ πως η απαξίωση της υβριστικού περιεχομένου επιστολής σας είναι η μόνη αρμόζουσα».

Αναφορικά με το θέμα των ερευνών για την καταστροφή της οικονομίας,  ο κ. Κληρίδης επανέλαβε στο ΚΥΠΕ ότι οι ανακρίσεις για τα πολύπτυχα θέματα ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων για την οικονομία διεξάγονται από την Αστυνομία υπό την εποπτεία της Νομικής Υπηρεσίας εκεί και όπου αυτή απαιτείται.

Ανέφερε τέλος ότι οι προσπάθειες του για την, κατά το δυνατό, επίσπευση του όλου έργου είναι συνεχείς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή του κάλεσε τον τον Γενικό Εισαγγελέα να αξιοποιήσει τη βοήθεια που η Πολιτεία του παραχώρησε «προκειμένου το ταχύτερο να προσαχθούν, επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή του κράτους».

Απαξίωση Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Εισαγγελέα

Απαξίωση εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Εισαγγελέα προς τον ίδιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, στην οποία αναφέρει ότι «ως ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θεματοφύλακας του Συντάγματος θεωρώ πως η απαξίωση της υβριστικού περιεχομένου επιστολής σας είναι η μόνη αρμόζουσα».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει προς τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν θα παραλείψει εντούτοις να τον καλέσει όπως αξιοποιήσει τη βοήθεια που η Πολιτεία του παραχώρησε «προκειμένου το ταχύτερο να προσαχθούν, επιτέλους, ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπέυθυνοι για την οικονομική καταστροφή του κράτους».

ΠΗΓΗ-Φωτογραφία: Κυπριακό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: