Μεγάλο άγχος έχει βάλει αυτός ο Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με την «εκπαίδευση» του Έλληνα πρωθυπουργού. Φαίνεται έχει βάλει στοίχημα να κάνει τον Αλέξη να μοιάζει με… πραγματικό – και φυσικά «ευθυγραμμισμένο» – Ευρωπαίο ηγέτη που θα απηχεί απολύτως τις κοινές θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων, με έμφαση στις μέρες μας, το να μη «σπάσει» τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

“Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς” με την Αθήνα να “αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα”, τονίζει ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα “Munchner Merkur”.

Στη συνέντευξη, που θα δημοσιευθεί σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει ότι ο ίδιος καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση αυτή στον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο αρκετών συζητήσεων και προσθέτει:

“Θα πρέπει να βασίσει σε αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η ΕΕ το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της ΕE”.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μάρτιν Σουλτς επέκρινε επίσης το ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνοντας ότι “είναι αντιπαραγωγικό να αναμιγνύουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα” και ότι μοιράζεται την άποψη του Βερολίνου ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ήδη επιλυθεί νομικά και πολιτικά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: