Η Φινλανδία έχει ήδη ξεγράψει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη…




Μια φινλανδική εφημερίδα, η Helsingin Sanomat, αποκαλύπτει τις προετοιμασίες της χώρας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, συμμορφούμενη με μυστικό υπόμνημα του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας, σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εάν δεν εκπληρώσει τους όρους του Eurogroup για να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Στο υπόμνημα που φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου, το Ελσίνκι φαίνεται να προετοιμάζεται για την πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό πριν τα τέλη Ιουνίου. «Πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από εκείνη την ημερομηνία», φέρεται να επισημαίνει το έγγραφο σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

«Αυτές περιλαμβάνουν και το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Η χώρα θα μπορεί να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όπως έχει συμφωνηθεί», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται η Ημερησία στο σχετικό ρεπορτάζ, το φινλανδικό Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: