Συμφωνία με τους Θεσμούς βλέπουν οι επενδυτές σε ελληνικά ομόλογα




Του Χρήστου Μιχαηλίδη – ΑΘΗΝΑ, ΚΥΠΕ-CNA

Θετικά εκτιμούν οι Ευρωπαίοι επενδυτές ομολόγων ότι θα καταλήξει η διαπραγμάτευση της Ελλάδος με τους εταίρους της, κατά το διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s και θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις, που κρίνεται ότι βρίσκονται στην «πιο ευαίσθητη φάση τους», είναι πιθανότερο να καταλήξουν σε επίτευξη συμφωνίας παρά όχι.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, στη σχετική ανάλυσή του ο οίκος S&P καταγράφει τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη ελληνικών κρατικών τίτλων, ο οποίος υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 18,72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της Ρίγας την Παρασκευή.

Σήμερα υποχώρησε στο 21,9% η απόδοση των διετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου. Η πτωτική τάση υποχώρησε στο 21,9% σήμερα, ακολουθώντας την πτωτική τάση ξεκίνησε χθες, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναδόμηση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας, που φαίνεται πως, εκτός από τους βασικούς εταίρους, έγινε θετικά αποδεκτή και από τον επενδυτικό κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδοση των διετών τίτλων είχε εκτοξευθεί στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν είχαν κορυφωθεί οι φόβοι για μη επίτευξη συμφωνίας που, εν πρώτοις θα αποδέσμευε άμεσα χρηματικούς πόρους ώστε να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

Ο S&P σημειώνει ότι οι δείκτες των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα στην περίοδο μεταξύ 17 και 27 Απριλίου, αντανακλώντας μία εξασθένηση των ανησυχιών για ένα ντόμινο σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ο ισπανικός δείκτης του S&P μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 0,81% και ο ιταλικός κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: