Επίθεση υψηλού πολιτικού ρίσκου από Βενιζέλο σε Τσίπρα




“Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει προληπτικά τις Κάννες του… Όταν κουρέψετε ένα ευρώ, όταν αναδιαρθρώσετε ένα ομόλογο ελάτε να μου το δείξετε”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την οποία επιχειρήθηκε όλη η ευθύνη να πέσει στην προηγούμενη κυβέρνηση, παίρνοντας όμως σημαντικό ρίσκο, εάν υποτεθεί ότι παρασκηνιακώς πολλοί συμφωνούν, ότι σε βάθος χρόνου η αναδιάρθρωση του χρέους ή ακόμα και διαγραφή μέρους του, είναι μακροπρόθεσμα αναπόφευκτη.

Δεδομένη χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και χαρακτήρισε το κείμενο που υπογράφουν οι βουλευτές των δύο κομμάτων προκλητικό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
“Ο πρωθυπουργός δηλητηριάζει την ψυχή του Έθνους, ενώ η χώρα είναι σε θέση μάχης και υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Βαρουφάκη στο ΔΝΤ λέγοντας πως ο υπουργός Οικονομικών πήγε να προσκυνήσει την Κριστίν Λαγκάρντ και πρόσθεσε: “Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι η απόλυτη ταπείνωση”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε ψευδώς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε η πρόταση διασπά την εθνική προσπάθεια. Προέβλεψε δε πως η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ αλλά θα είναι παρίας και θα έρθει το τρίτο μνημόνιο που θα είναι ταπεινωτικό χωρίς προοπτική εξόδου.

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις Κάννες και τον Γ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στις Κάννες έγινε ο,τι συνέβη και στην επταμερή στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει προληπτικά τις Κάννες του…Όταν κουρέψετε ένα ευρώ, όταν αναδιαρθρώσετε ένα ομόλογο ελάτε να μου το δέιξετε”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: