Έναν διαφορετικό πόλεμο ξεκινά το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ!




Έναν άλλον πόλεμο επέλεξαν να δώσει το αμερικανικό Πεντάγωνο, έναν πόλεμο πολιτικώς ορθό, που ίσως του συμβεί μόνο μία ίσως φορά στην Ιστορία του, αφού τόσο μεγάλη υποστήριξη σε αυτή την… πολεμική περιπέτεια από τις κοινωνίες ανά τον κόσμο, δεν πρόκειται να ξαναβρει!

Πρόκειται για τον πόλεμο κατά του καπνίσματος! Η αύξηση των τιμών του προϊόντων καπνών αλλά και των χώρων στις στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις όπου απαγορεύεται το κάπνισμα περιλαμβάνονται μεταξύ των προτάσεων που θα παρουσιαστούν στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ από ειδική συμβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ το πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων καπνού στα στρατιωτικά πρατήρια και καταστήματα εντός στρατιωτικών βάσεων δεν είναι γνωστό αλλά ως πιθανότερη επιλογή θεωρείται η αύξηση τους στη μέση τιμή που αυτά πωλούνται στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος ήδη η Αεροπορία των ΗΠΑ την έχει ήδη επεκτείνει σε εγκαταστάσεις αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών bowling, ακτών, πάρκων, γηπέδων μπάσκετ και γκολφ. Επίσης η απαγόρευση ισχύει και για τους επιβαίνοντες σε οχήματα που κινούνται εντός ιατρικών εγκαταστάσεων καθώς και στην περίπτωση που μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται και παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ η χρήση των προϊόντων καπνού από το προσωπικό του έχει ετήσιο κόστος 1,6 δις δολάρια ΗΠΑ (1,456 δις ευρώ) που αφορά τις σχετικές ιατρικές δαπάνες αλλά και τις εργατοώρες που χάνονται.

Επίσης, με βάση τις στατιστικές περί το 50% των καπνιστών πρόκειται να πεθάνουν από επιπλοκές που στην περίπτωση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αντιστοιχεί σε 175.000 άτομα (!) των ενεργών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: