Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Καμμένος, φάρος πορείας τα ιδανικά του 1821 λέει ο Φωκαϊδης




Τα σχέδια για την περαιτέρω αμυντική σύζευξη Ελλάδος και Κύπρου αποτέλεσαν το επίκεντρο των συνομιλιών των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, Πάνος Καμμένος και Χριστόφορος Φωκαΐδης, στο υπουργείο, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είμαστε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να βρεθεί μία δίκαιη λύση, να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, όλοι εκείνοι που εξεδιώχθησαν από την εισβολή και την κατοχή του 1974. Εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα κάνουμε την επόμενη δοξολογία στον Απόστολο Ανδρέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελλαδίτης υπουργός.

Συνεχίζοντας ο Πάνος Καμμένος δήλωσε, ότι «η παρουσία του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, ενώπιον του συνόλου της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η μοίρα του ελληνισμού είναι κοινή, σε δύο χώρες διαφορετικές, με έναν λαό όμως που ανήκει στο ίδιο έθνος».

Ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των Κυπρίων Ελλήνων για τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδος στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδος του. Η δε παρουσία στην Αθήνα, «επιβεβαιώνει και την ισχυρή μας βούληση, να βαδίσουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές απειλές και τα κοινά μας συμφέροντα».

Ο Χριστόφορος Φωκαίδης επισήμανε ότι τα υψηλά εθνικά ιδανικά που ενέπνευσαν την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, αποτελούν και σήμερα πυξίδα και φάρο πορείας που προσδιορίζουν την ιστορική μας συνέχεια και διαδρομή σε μία εποχή νέων και μεγάλων προκλήσεων.

Σε αυτή τη νέα εποχή, οι νέοι δρόμοι του Ελληνισμού περνούν μέσα από την ειρήνη, την ασφάλεια, την κοινή πρόοδο και τη συνεργασία των λαών και ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών λαών, πρόσθεσε.

Σε αυτή την πορεία, η Κύπρος και η Ελλάδα, ως πυλώνες ασφάλειας, σταθερότητας και Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή μας, βαδίζουν μαζί, υποδηλώνοντας παράλληλα την αδιαπραγμάτευτη κοινή βούληση και των δύο κυβερνήσεων, να προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον, υπερασπιζόμενοι τα κοινά μας συμφέροντα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό καλό, κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: